• Головна
  • Новини
  • У Парижі презентували кінострічку львівських режисерів

30.01.2020, 15:37

У Парижі презентували кінострічку львівських режисерів

24 січня 2020 року в м.Парижі (Республіка Франція) в Культурно-інформаційному центрі при Посольстві України у Франції (Українському культурному осередку імені Василя Сліпака) відбулась презентація документального проєкту «Французьке обличчя Львівщини / Le visage français de la région de Lviv».

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Стрічку створили львівські режисери Сашко та Дарина Балабай. Цей кінопроєкт був одним з 8 проєктів, яким надавалась фінансова підтримка з обласного бюджету у 2019 році в межах конкурсу підтримку проєктів регіонального кінематографа.

Автором ідеї проєкту є історик, архівіст, кандидат історичних наук, директор Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка - Василь Кметь. Кінопроєкт «Французьке обличчя Львівщини / Le visage français de la région de Lviv» зорієнтований на висвітлення фактів культурного співіснування та взаємовідносин між французами та українцями на прикладі Львова і Львівської області та покликаний популяризувати українсько-французькі взаємозв'язки й актуалізувати пам'ятки та місця пам'яті французької культури.

Команда проєкту перебувала в Парижі 5 днів, упродовж яких були проведені ряд зустрічей та інтерв’ю з представниками місцевої громади й культурного українського осередку в Парижі.

Кінопроєкт "Французьке обличчя Львівщини / Le visage français de la région de Lviv" створений за підтримки Посольства України у Франції, Управління публічної дипломатії МЗС України, Департаменту внутрішньої та інформаційної політики Львівської облдержадміністрації, «Альянс Франсез» у м. Львів, Наукова бібліотека ЛНУ імені Івана Франка, Львівська обласна організація національної Спілки Архітекторів України, ГС «Культурний центр Замок Свірж», ГО «Центр сприяння і розвитку програм та проєктів ЮНЕСКО у Львівській області», Міжнародне мистецьке об'єднання Art Media Holding - «CivitasLEOPOLIS».

Уже цієї весни кінопроєкт буде представлений в межах цьогорічного фестивалю «Французька весна 2020».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: