• Головна
  • Новини
  • На реконструкцію Нотр-Даму надійшло лише 9% обіцяних багатіями грошей

15.06.2019, 10:55

На реконструкцію Нотр-Даму надійшло лише 9% обіцяних багатіями грошей

З 850 мільйонів євро, які найбагатші люди та компанії Франції пообіцяли віддати на реконструкцію Собору Паризької богоматері, наразі в фонд реставраційних робіт надійшло лише 80 мільйонів євро, тобто 9%.

Про це повідомляє Radio France.

Багато французьких мільярдерів та найбільші компанії невдовзі після пожежі заявили, що перерахують гроші на відновлення собору. Ці обіцянки поліпшили їх імідж і підняли ціни їхніх акцій на біржах.

Одержувачами грошей на реставрацію собору є чотири фонди: La Fondation de France (Фонд Франції), La Foundation pour le patrimoine (Фонд спадщини батьківщини), La Fondation Notre-Dame (Фонд Собору Паризької богоматері) і Le Centre des monuments nationaux (Фонд охорони історичних пам'яток).

Зокрема, за два місяці Фонд Франції отримав лише 9 мільйонів євро реальних грошей (7 мільйонів від компаній і 2 мільйони від приватних осіб), при тому, що обіцяно було зробити пожертвування на суму у 29 мільйонів Але поки що ці обіцянки не конвертовані в реальні євро.

Фонд спадщини батьківщини отримав 54,5 мільйони євро реальних пожертвувань із 221 мільйон євро «обіцянок» переказу грошей. Фонду охорони історичних пам'яток також пообіцяли пожертвувань на 4,5 мільйони євро, але реальні надходження виявилися значно меншими.

Зокрема, Франсуа-Анрі Піно і Бернар Арно формально таки пожертвували обіцяні 300 мільйонів євро до Фонду Собору Паризької богоматері. Але при цьому надходження не були одноразовими: мільярдери планують переказувати гроші невеликими частинами протягом досить тривалого часу. За припущеннями журналістів, так вони намагаються не допустити зловживання грошима: бізнесмени побоюються, що держава може використати пожертви до того, як в соборі почнуться реальні роботи.

Багато муніципалітетів та приватних особи просто відмовилися від своїх обіцянок, зіславшись на те, що віддати гроші на відновлення собору пообіцяли багато інших людей.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: