• Головна
  • Новини
  • У Нагуєвичах відбувся «П‘ятий етнофест в садибі Франка»

28.08.2021, 21:43

У Нагуєвичах відбувся «П‘ятий етнофест в садибі Франка»

Сьогодні, 28 серпня, у селі Нагуєвичі на Дрогобиччині відбувся V  Етнофест, приурочений до 165-ї річниці з дня народження Івана Франка. Низка заходів у межах фестивалю пройшла у Садибі Франка.

Привітати учасників та гостей Етнофесту завітали голова Львівської ОДА Максим Козицький та народні депутати Михайло Цимбалюк і Микола Княжицький. 

«Етнофест» у Нагуєвичах організовують вже вп’яте. На території Державного історико-культурного заповідника "НАГУЄВИЧІ" цьогоріч розмістили понад 73 найрізноманітніші локації: гончарство, ковальство, петриківський розпис, різноманітні майстер-класи з соломи, вати, піску, шкіри, воску, дерева, гуцульської музики, пекарства, ляльок-мотанок, народного хусткування, витинанок, реконструкція бойківських обжинків, тощо.

Також на фесті презентували унікальні виставки:

  • «Невідомі і мало відомі портрети Івана Франка 1930-1990-х рр»
  • «ФРАНКО-БАЙК» від мотоклубу з Дрогобича MFC «BULLDOGS»
  • реконструйовану кімнату Дому письменника в Нагуєвичах» (20 робіт з приватної колекції А. Недзельського, викупленої Миколою Княжицьким та Михайлом Цимбалюком).

Зокрема, Михайло Цимбалюк наголосив: "Світом рухають диваки. Це про директора історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» Богдана Лазорака. Саме з його приходом на цю посаду музей отримав нове дихання. У цьому переконуюся щоразу, коли приїжджаю на малу Батьківщину Івана Франка.

Нині, у велике свято Успіння Пресвятої Богородиці, з нагоди 165-ї річниці від дня народження великого Каменяра, у Нагуєвичах відбувся «П‘ятий етнофест в садибі Франка». Десятки майстрів народного побуту, нові музейні експозиції, неперевершена гра акторів просто неба, щирі розмови з поціновувачами та дослідниками праць Івана Яковича, нові плани - підсумок надзвичайно цікавого дня".

(Використано публікацію пресслужби Львівської ОДА). 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: