• Головна
  • Новини
  • У Моршині міськрада все ж замовила оновлення в улюбленого підрядника

27.09.2019, 13:05

У Моршині міськрада все ж замовила оновлення в улюбленого підрядника

Моршинська міська рада 23 вересня підписала договір на оновлення природного середовища Моршина з дочірнім підприємством «Прикарпатське БМУ» ПАТ «Карпаткурортбуд» вартістю 42,5 млн грн.

Про це стало відомо із сайту електронних закупівель Prozorro, - повідомили "Наші гроші. Львів"

Це вже третя спроба укласти цю угоду. Вперше договір на оновлення довкілля міста з ПАТ «Карпаткурортбуд» уклали ще минулого року. Тоді вартість робіт становила 29,1 млн грн, однак роботи так і не розпочали, а за півроку компанія заявила що кошторис зріс вже до 44 млн грн. При цьому мерія застосувала  незаконну переговорну процедуру закупівлі. Договір знову підписали з ПАТ «Карпаткурортбуд». Для цього замовник використав офіційну причину − потреба «здійснити додаткову закупівлю в того самого постачальника з метою уніфікації», адже заміна попереднього постачальника може призвести до несумісності або виникнення технічних проблем. Для підтвердження своїх слів чиновники заручилися висновком приватних експертів з ТОВ «Серб». Про цю схему редакція «Наші гроші. Львів» написала в тексті «Краще подзвоніть експерту».

Після публікації експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» щодо цього та інших випадків скерували звернення до Держаудитслужби. В результаті договір в Моршині розірвали.

Цього разу Моршинська міська рада знову провела відкриті торги на нові роботи та знову підписала договір з ПАТ «Карпаткурортбуд». Участь в цьому тендері також взяло ТОВ «Креативна фабрика Вікторія», однак фірму відхилили через невідповідність тендерній документації.

Кінцевим бенефіціарним власником «Карпаткурортбуду» є місцевий житель Олег Муска. Підрядник працює на ринку з 1999 року і вже не вперше співпрацює з мерією Моршина – у 2016 році вони підписали договір на покращення міського ставу за 1 млн грн.

Нагадаємо, довкілля Моршина оновлять в рамках великого проекту «Оновлення природного середовища курорту Моршин як спосіб взаємодії людини і природи».

Підрядник озеленить та  освітить території двох озер міста, а також встановить там систему зовнішнього відеоспостереження. Окрім цього, біля одного з озер фірма збудує човникову та рятувальну станцію, вбиральню для пляжу, водяний млин, пішохідний міст до острівця, влаштує три альтанки на дамбі та фонтани.

В рамках реконструкції будуть облаштовані пішохідні та велодоріжки по всій території міста Моршина, зокрема від джерела Матері Божої до міського озера.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: