20.09.2021, 17:32

У Львові вперше пройде Осінній медсестринський форум

Львівський медичний фаховий коледж післядипломної освіти спільно з Асоціацією медичних сестер Львівщини, за підтримки Міністерства охорони здоров'я України, Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації, вперше в Україні організовує Осінній медсестринський форум у Львові за участі міжнародних фахівців.

Про це повідомила пресслужба Львівської облради.

Перший всеукраїнський Осінній медсестринський форум відбудеться 23–24 вересня у Львові. Почесними гостями форуму буде міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, заступниця міністра охорони здоров'я Ірина Микичак та директорка Центру післядипломної освіти медсестер та акушерок м. Жешув (Польща) Йоанна Пшибек-Міта.

Форум об'єднає керівників закладів післядипломної освіти зі всієї України, а також з м. Жешув (Польща), медичних сестер загальної практики сімейної медицини, голів асоціацій та головних спеціалістів з медсестринства усіх областей України. 

Мета форуму – обговорення трансформації нормативної бази, що регулює питання післядипломної освіти фахівців галузі охорони здоров'я. Форум покликаний підняти престиж медсестринської професії, започаткувати професійні медсестринські традиції та підтримати медсестринство в Україні. Кредо форуму – "Часточку душі віддаю людям".

Учасники форуму порушать такі теми:
•    нормативно-правові аспекти післядипломної освіти медичних та фармацевтичних фахівців
•    нові спеціалізації як вимога часу
•    стандарти практичної підготовки сестри медичної (європейський досвід)
•    стандарти практичної підготовки сестри медичної загальної практики – сімейної медицини
•    симуляційне навчання – потреба сьогодення.

У перший день форуму, 23 вересня, на базі симуляційно-тренінгового центру Львівського медичного фахового коледжу сестри медичні загальної практики – сімейної медицини проведуть тренінги та продемонструють надання долікарської допомоги, обстеження молочних залоз, проведення скринінгових досліджень профілактики неінфекційних захворювань, вакцинацію та забір крові вакуумними системами. 

24 вересня вперше в Україні, за ініціативи Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти для спільноти медичних сестер і братів України, відбудеться дефіле святкового однострою та очіпка сестри медичної та брата медичного. Під час форуму відбудеться голосування, з кількох варіантів учасники оберуть один. І саме цей однострій буде святковим одягом для медсестер та медбратів зі всієї України.

"Символи, традиції та урочистості в медсестристві є важливим елементом популяризації професійної етики в серцях та свідомості як студентів, так і талановитих фахівців своєї справи в Україні. Виховання традиції та символів медсестринства – виправдане й необхідне", – наголошує директорка коледжу Леся Вовк.

Усі події відбуватимуться у трьох локаціях. 23 вересня – конференц-зал готелю "Патріарший" (вул. Хуторівка, 36 б) та симуляційно тренінговий центр Львівського медичного фахового коледжу післядипломної освіти (вул. Липинського, 54). 24 вересня – Арена Львів (вул. Стрийська, 199). 

З програмою можна ознайомитися ТУТ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: