28.10.2021, 13:08

У Львові стартував XII Всеукраїнський Форум ОСББ

Сьогодні, 28 жовтня, у Львові стартував щорічний Форум ОСББ, який триватиме два дні. Організатором події є КУ Інститут міста.

Про це йдеться на сайті Львівської міськради. 

Захід об’єднує понад 500 учасників онлайн та 100 учасників офлайн. Організатори наголошують, що для всіх, хто присутній на заході вживу, обов’язковий негативний ПЛР-тест або сертифікат, який підтверджує повну вакцинацію.

«Ми розпочинаємо наш ХІІ Всеукраїнський Форум ОСББ. Вже 12 років ми зустрічаємося кожного року у Львові, аби обговорити найбільш актуальні питання, поділитись досвідом та задати питання представникам уряду і місцевого самоврядування.

Ми були надзвичайно активні весь цей час. Ми завжди протоколювали резолюції до змін законодавства. Також ми сьогодні розбиратимемо, що із того, що ми пропонували уряду, вже прийняте та запрацювало. Роблячи швидкий погляд назад, 12 років тому, коли ми почали говорити про енергокредити, думали, що голови ОСББ нас розкритикують. На сьогодні це вже нормальна практика – голови ОСББ беруть активно кредити, мешканці платять менше за комунальні послуги, тому що економлять теплову енергію. Також все більше є підтримка муніципалітетів до ОСББ. Ми крок за кроком рухаємось вперед.

Хочу наголосити, що наш захід проводиться у двох форматах. Через карантинні обмеження ми були змушені скоротити кількість учасників, які присутні фізично. Всі, хто сьогодні є на заході, – вакциновані. Користуючись нагодою, хотів би закликати всіх вакцинуватись та захищати свою сім’ю», - зазначив директор КУ Інститут міста Олександр Кобзарев.

Метою форуму, який щорічно проводиться у Львові, є налагодження зв’язків для якісних змін у сфері ЖКГ України. Традиційно, учасниками події є керівники ОСББ з усіх міст, активісти у сфері житлово-комунального господарства та експерти з профільних установ України.

«Цьогоріч запрошено 45 спікерів та відбудеться 18 панельних дискусій протягом 2-х днів. Подія буде насичена обговореннями актуальних питань з представниками Міністерства розвитку громад та територій України, очільниками профільних відділів і управлінь обласних центрів та Львова. Законодавці разом із активістами та головами ОСББ розглядатимуть питання змін у законах та актуальні виклики ЖКГ України.

Також спікерами форуму будуть представники компаній, які презентують свою продукцію та експерти міжнародних та українських фондів, які розкажуть більше про програми оновлення та утеплення будинків.

Окремою темою на події цьогоріч є питання кліматичної нейтральності міст та те, як енергомодернізація будинків зменшує влив на глобальні зміни нашої планети. Обговорення відбудеться разом із представниками ініціативи Європейського Союзу SPARCS», - зазначають в Інституті міста.

Організатори також передбачили бонуси для учасників форуму, які переглядатимуть трансляцію. Кожен зможе поставити питання спікерам у чаті трансляції і модератори озвучать його в прямому ефірі. За найцікавіші питання передбачені подарунки. 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: