08.06.2021, 11:23

У Львові презентували книгу «В дорогу з Франком!»

У Львівському національному літературно-меморіальному музеї Івана Франка представили оригінальний путівник туристичною Львівщиною, головним персонажем- мандрівником та гідом-екскурсоводом у якому є сам Іван Франко.

Про це повідомив департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Видання приурочене до відновлення пам’ятного знака на честь Івана Франка на горі Пікуй з нагоди 165-річного ювілею письменника та адресоване не тільки фахівцям у галузі франкознавства, музейництва і туризму, а й усім аматорам подорожей і здорового способу життя.

У виданні вперше передруковано унікальний примірник поетичної хроніки Івана Франка «В дорогу!» з автографами учасників знаменитої студентської мандрівки 1884 року з фондів Музею. Також у книжці вміщено забуту Франкову статтю «Верх Пікуя», маловідомі спогади Тараса Франка про батька-мандрівника, практичні поради туристам і цікаві факти.

Видання здійснено в рамках проєкту «Франкомандри +» за підтримки Українського культурного фонду та в рамках реалізації Програми розвитку туризму та курортів у Львівській області на 2021–2025 роки за підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: