• Головна
  • Новини
  • У Львові для дитячої лікарні, що на Орлика, закуплять обладнання на 4,2 млн грн

07.05.2021, 09:35

У Львові для дитячої лікарні, що на Орлика, закуплять обладнання на 4,2 млн грн

На засіданні постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради депутати розглянули і підтримали звернення міської дитячої клінічної лікарні про придбання медичного обладнання орієнтовною вартістю 4, 2 млн грн на умовах лізингу.

Про це повідомив Інформаційний портал депутатів Львівської міської ради.

Йдеться про гемодіалізну установку, плазмаферез та електрохірургічну систему, які, за словами головного лікаря Львівської міської дитячої клінічної лікарні Дмитра Квіта, вкрай необхідні для лікарні.

«По-перше, це обладнання потрібне для запуску процесу трансплантації органів у лікарні. По-друге – обладнання, зокрема, гемодіалізні установки,  необхідні для лікування дітей, які поступають з гострими отруєннями, серед них і отруєння наркотичними засобами. Окрім того, зростає кількість пацієнтів після важких ДТП і аварій, яким також необхідно проводити сеанси гемодіалізу».

Оскільки це обладнання мають намір придбати на умовах  лізингу, то на профільній комісії обговорили умови проведення таких  закупівель.

Зокрема, депутат Львівської міської ради Євген Кузик, який працює у складі постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту, зауважив, що ці закупівлі повинні бути прозорими, і на цьому наголошують інші колеги-депутати.

«Щоб закупівля була прозорою, треба провести тендер чи конкурс. Лиш після того, як буде визначена та компанія, яка запропонує найнижчу, найкращу ціну відповідно до тих характеристик, які були виставлені в тендері, купувати обладнання», - зазначив депутат.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: