• Головна
  • Новини
  • У Львівській опері презентували виставку студентів Академії мистецтв

28.12.2020, 13:37

У Львівській опері презентували виставку студентів Академії мистецтв

У Львівській опері презентували майже два десятки робіт 11 молодих авторів, здійснених у техніці живопису, графіки, фотографії тощо. Відкриття виставки художніх робіт студентів спеціальності «Монументальний живопис» відбулось з  ініціативи Львівської національної опери та Львівської національної академії мистецтв, у рамках святкування 120-річчя з дня відкриття театру.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Для студентів – це перша у житті виставка, здійснена поза межами навчального закладу. Вона триватиме у театрі кілька місяців.

«Сьогодні ми, по суті, робимо останній акорд в 120-річчі оперного театру, який залишиться в історії і буде зафіксований разом з вами. Ви залишитися в біографії театру, тому мені видається – це велика, радісна, історична подія!», – наголосив генеральний директор-художній керівник Василь Вовкун.

На відкритті виставки Володимир Одрехівський, ректор Львівської національної академії мистецтв розповів:

«Ви маєте виняткову честь представляти свої роботи у театрі – у центрі Європи, де співала Соломія Крушельницька, де співали співаки найвищого світового рівня. Всі разом ми творимо і прагнемо створювати щось високодуховне, і це найцінніше, що є у цьому житті. Бо все народжується з любові, кожен з нас народився з любові, і ми пробуємо свою душу вилити у свої твори».

Підготовка проєкту тривала кілька місяців: студенти другого та четвертого курсів Львівської національної академії мистецтв отримали унікальну нагоду ознайомитися із архітектурою будівлі театру зблизька, потрапили за лаштунки та переглянули прем’єру балету «Створення світу». Знаково, що у цей час у Львівській національній опері представлена виставка оригінальних ескізів та макетів українського сценографа Євгена Лисика (1930-1991), присвячена 90-річчю митця, декорації якого належать до Золотого фонду театру. Більше про масштаби особистості Лисика та його живописні традиції студенти дізналися із екскурсу професора Любомира Медвідя, народного художника України.

Свої найяскравіші враження від краси оформлення інтер'єру, а також рефлексії від перегляду поновленого балету «Створення світу» студенти Діана Драбик, Діана Пастушак, Іван Степків, Леся Ковальчишин, Марія Гринюх, Аліса Дема, Софія Конопелькіна, Катерина Покора, Олександра Островерхова, Вікторія Мащенко зафіксували на полотнах, які представили у театрі.

«Мене надихнули стіни театру, які бачили епохи, режими, події, людей і їх історії та драми», - розповів студент II-го курсу Іван Степків.

«Своєю роботою "human" я хочу передати зв'язок людини і театру, адже театр - це про людину, а ти - людина. Це відображення нашого реального життя. Він з'являється тому, що ми живемо», - зазначила Гринюх Марія, студентка IV-го курсу.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: