• Головна
  • Новини
  • У Львівській області створено штаб боротьби з коронавірусом: є 10 боксів

11.02.2020, 14:31

У Львівській області створено штаб боротьби з коронавірусом: є 10 боксів

У Львівській області ще в січні створено штаб боротьби з коронавірусом.

Про це сьогодні, 11 лютого, на черговій сесії Львівської обласної ради  повідомив т. в. о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько.

За його словами, у Львівській області були два випадки, коли мались обгуртовані підозри на захворювання, спричинені коронавірусом. Пацієнти були ізольовані  у Львівській обласній інфекційній лікарні. Підозри не підтвердились.

Андрій Васько зазначив, що у разі чогось, то є 10 спеціальних боксів в обласній інфекційній лікарні. Коли ж раптом станеться спалах, то буде перепрофільована одна із лікарень - під спеціальну інфекційну, де будуть надавати допомогу інфікованим хворим.     

Також  Андрій Васько сказав, що за додатковою фінансовою допомогою львівські медики до влади не звертались.  

Головний державний санітарний лікар Львівської області Роман Павлів повідомив, що в області розроблено алгоритм дій. Він був відпрацьований, коли проводили розслідування щодо двох згаданих випадків. Зокрема, було відстежено шляхи, якими потрапили особи, щодо котрих згодом з'явились підозри на коронавірус.

Відтак, Роман Павлів наголосив, що законодавство, яке захищає персональні дані, може завадити відстежувати контакти потенційних хворих.       

Тест-систем в області - нема, додаткових розпоряджень Міністерства охорони здоров'я, як проводити аналізи, - нема, тому всі матеріали скеровують до Києва.

Депутат Руслан Кошулинський наголосив, що в області нема ні спеціального одягу, ні спеціальних нош, ні відповідних наметів, не кажучи вже про спеціальний стаціонар. 

Також з'ясувалось, що штаб боротьби з коронавірусом створений наказом керівника  департаменту охорони здоров’я і що навіть керівництво обласної ради про його існування чи не вперше чує. Відтак, голова обласної ради Олександр Ганущин висловив прохання зробити штаб міжвідомчим.

Водночас заступник голови обласної ради Юрій Гудима закликав чиновників від медицини відповідально поставитись до ймовірної загрози, проявляти ініціативу, а не пасивно чекати на вказівки з міністерства.      

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: