• Головна
  • Новини
  • У Львівській національній опері відбувся концерт-презентація роялю Steinway & Sons

09.12.2019, 17:38

У Львівській національній опері відбувся концерт-презентація роялю Steinway & Sons

У Львівській національній опері відбувся концерт-презентація роялю Steinway & Sons. Новий рояль Театр придбав за підтримки Міністерства культури, молоді і спорту України для виконання концертів камерної музики у Дзеркальній залі.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.  

Перший концерт-презентацію роялю довірили відомому українському піаністу, артисту компанії Steinway & Sons Станіславові Христенку.На концерті у Дзеркальній залі Львівської опери у його виконанні на новенькому роялі прозвучали віртуозні фортепіанні композиції світової класики – Фантазія Р. Шумана, Угорська рапсодія №2 Ф. Ліста та Чотири балади Ф. Шопена.

Американська фірма Steinway & Sons, заснована у 1853 році емігрантом з Німеччини Генрі Стейнвеєм (справжнє ім’я – Генріх Штайнвег), вважається одним із найбільш відомих виробників роялів у світі. Роялі та фортепіано фірми Steinway & Sons обирали кращі світові музиканти минулого і сучасності – Ф. Ліст, Р. Вагнер, І. Стравінський, С. Рахманінов, В. Горовиць, Дж. Гершвін, С. Кусевицький, Г. Гульд, М. Полліні, Д. Баренбойм та ін.

Соліст концерту - український піаніст Станіслав Христенко народився в Харкові та розпочав свою концертну діяльність у віці 11 років із сольного концерту у Харківській філармонії. З того моменту він виступав у найкращих залах на п’яти континентах, зокрема, у Карнегі Холлі, Віденському Концертхаузі, Palais de Beaux-Arts у Брюсселі, а також з оркестрами у Великому залі Берлінської філармонії, Северанс Холі у Клівленді, City Hall Гонконгу. 

Станіслав Христенко вже більше десяти років мешкає в США, однак продовжує мистецькі проекти в Україні – є артистичним директором та співзасновником міжнародного музичного фестивалю KharkivMusicFest, художнім керівником Фестивального оркестру KharkivMusicFest, а також засновником та диригентом Камерного оркестру Nova Sinfonietta у Харкові.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: