• Головна
  • Новини
  • У Києві затримали сина власника Луганського лікеро-горілчаного заводу

26.06.2019, 11:57

У Києві затримали сина власника Луганського лікеро-горілчаного заводу

Разом з СБУ затримали громадянина Д. Держака, заступника директора і сина власника ЛЛВЗ Луга- Нова (Луганського лікеро-горілчаного заводу)  - одного з основних спонсорів терористів з ЛНР. Діяч проживав у Києві з посвідченням «ветерана бойових дій» проти України!

Про це у ФБ повідомив Генпрокурор УКраїни Юрій луценко.

"Хоча є в цій справі і ще одне непросте питання - чи не відпустить сепаратиста суд на домашній арешт після вчорашнього рішення КС, який за поданням Н. Савченко постановив, що арешт по статтям про тероризм не є обов‘язковим запобіжним заходом!", - додав Юрій Луценко.

Згодом з цього приводу ГПУ повідомила: "Слідчим управлінням Головного управління СБУ у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (здійснення фінансування окремої терористичної організації).

У ході розслідування встановлено, що громадянин України Д. періодично проживає у м. Києві та на території тимчасово окупованого м. Луганська, де працює на посаді заступника Генерального директора одного із товариств, яке здійснює господарську діяльність та регулярно сплачує податки до бюджету терористичного угруповання «Луганська народна республіка», що діє на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

У вівторок, 25 червня 2019 року, прокуратурою Київської області спільно з ГУ БКОЗ СБУ на підставі ухвал слідчого судді проведено обшук за місцем проживання вказаного громадянина. У ході обшуку виявлено та вилучено посвідчення «удостоверение личности военнослужащего ЛНР» та «удостоверение ветерана боевых действий», видані на його ім’я.

На даний час вказаний чоловік затриманий у порядку ст. 208 КПК України. Підготовлено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Вказані дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з позбав¬ленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 2 років та з конфіскацією майна".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: