• Головна
  • Новини
  • У Києві фіксують найвищий у світі рівень забруднення повітря

17.04.2020, 11:33

У Києві фіксують найвищий у світі рівень забруднення повітря

У Києві станом сьогодні, 17 квітня, рівень забруднення повітря - найвищий у світі. Експерти зазначають, що в деяких районах української столиці дихати ним дуже шкідливо для здоров’я.

Як пише Громадське, про це свідчать дані ресурсу IQAir, який відстежує якість повітря в режимі реального часу. Так, загалом індекс забруднення повітря у столиці України становить 182 пункти при нормі у 50 пунктів.

Водночас в деяких районах міста, зокрема на лівому березі Дніпра, фіксують до 281 пункту, що є дуже високим рівнем забруднення.

Увечері 16 квітня влада Києва заявила, що в повітрі столиці фахівці зафіксували продукти горіння та задимленість. Відтак людей просять зачинити вікна і не виходити на вулицю.

«Причиною цього є пожежі у Житомирській області і Зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення, а також північно-західний вітер», — заявили в КМДА.

Водночас там зазначають, що радіаційний фон у столиці в межах норми.

Нагадаємо, у зоні відчуження Чорнобильської АЕС 15 квітня припинила розповсюджуватися масштабна пожежа, зокрема допоміг дощ. Відкритого вогню більше не було, але рятувальники продовжували гасити деревину, що тліє.

16 квітня в ДСНС повідомили, що у Чорнобильській зоні відчуження поблизу колишнього села Корогод виникли невеликі місцеві горіння. Рятувальникам вдалося їх загасити, але місце все ще задимлене. Повної ліквідації пожежі у Чорнобильській зоні досі немає, наголосили в ДСНС і додали, що говорити про неї ще зарано.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: