12.07.2021, 16:25

У Кабміні готуються до спалаху штаму Дельта

В уряді планують скоординувати роботу органів місцевої влади та підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в понеділок, 12 липня, провів селекторну нараду, на якій обговорив готовність до потенційного спалаху нового штаму коронавірусу в Україні, повідомляє Кореспондент із посиланням на пресслужбу Офісу президента.

Зазначається, що в Європі спостерігається зростання захворюваності на COVID-19 через штам Дельта, і в Україні ця мутація також зафіксована.

На нараді говорили про необхідність скоординувати роботу влади для підготовки до потенційного спалаху хвороби.

Зокрема, зазначалося, що потрібно нарощувати кількість тестів на COVID-19 і збільшувати лабораторні потужності для виявлення цього штаму.

"Уряд планує активно працювати в цьому напрямку в наступні тижні для того, щоб скоординувати роботу органів місцевої влади та підготувати медичну систему до потенційного зростання захворюваності", - наголосив Шмигаль.

Він також акцентував увагу на необхідності нарощувати темпи вакцинації проти коронавірусу.

За даними Міністерства охорони здоров'я, в Україні вже зроблено майже 3,5 млн щеплень проти COVID-19: понад 2 млн українців отримали першу дозу і більш як 1 млн завершили вакцинацію. За минулий тиждень було зроблено 563 тис. щеплень, що є найбільшим тижневим показником з початку кампанії вакцинації.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що в Україну прибуло ще 500 тис. доз вакцини CoronaVac і незабаром вона буде розподілена в регіони, зокрема в найвіддаленіші населені пункти, щоб щепити якнайбільше людей. Найближчим часом в цілому очікують 1,23 млн доз CoronaVac і 256 тис. доз Pfizer-BioNTech.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: