07.10.2019, 23:30

У Білого дому вимагають документи щодо України

Три комітети вивчать послідовність подій та причини, що стояли за рішенням Білого дому затримати необхідну військову допомогу Україні.

Демократи з Палати представників США в понеділок, 7 жовтня, запросили в Пентагоні і в Адміністративно-бюджетному управлінні при Білому домі документи, пов'язані з фінансовою військовою допомогою Україні, повідомляє Кореспондент з посиланням на The Hill.

Листи з вимогою в обов'язковому порядку надати документи надійшли главі Пентагону США Марку Есперу і виконуючому обов'язки директора управління Расселу Воугу від імені голови комітету Палати представників із розвідки Адама Шиффа, голови комітету в закордонних справах Еліота Енгеля та комітету з нагляду Елайджа Каммінгса.

"Повістка містить вимогу (надати - ред.) документи, які необхідні комітетам, щоб вивчити послідовність подій та причини, що стояли за рішенням Білого дому затримати вкрай необхідну військову допомогу Україні, яка була схвалена Конгресом США для протидії російській агресії", - йдеться в листі Шиффа, Енгеля та Каммінгса.

Вони попросили надати їм необхідні документи до 15 жовтня 2019 року.

Як повідомлялося, Дональд Трамп розпорядився провести перегляд військової допомоги Україні, яка у 2019 фінансовому році становить 250 мільйонів доларів. При цьому на час перегляду кошти будуть заморожені.

У контексті цього телефонна розмова Трампа із президентом України Володимиром Зеленським спричинила скандал в американських політичних колах і підштовхнула спікера палати представників Ненсі Пелосі оголосити про початок процедури імпічменту. 25 вересня Білий дім опублікував стенограму телефонної розмови Трампа і Зеленського.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: