• Головна
  • Новини
  • Трамп планує $250 млн оборонної допомоги Україні й у 2021-му

05.12.2019, 16:55

Трамп планує $250 млн оборонної допомоги Україні й у 2021-му

Президент США Дональд Трамп у проєкті бюджету на 2021 фінансовий рік пропонуватиме виділити щонайменше $250 млн на допомогу Україні у сфері безпеки й оборони, в тому числі, на придбання протитанкових ракет "Джавелін".

Про це заявив у середу в Пентагоні заступник міністра оборони США Джон Руд, повідомляє американське видання Defense News.

"Якщо Конгрес затвердить (проєкт бюджету – ред.) та виділить асигнування, ми продовжимо це. Ми передбачаємо подальше надання летальної допомоги Україні", - зазначив чиновник. 

Як пише видання, така заява була незвичною для грудня, оскільки подібні оголошення робляться перед офіційним поданням проєкту бюджету Білим домом, як правило, в лютому-березні.

Заступник міністра оборони зазначив, що $250 млн, які виділялися по лінії Пентагону для України цього року, були надані майже в повному обсязі — за виключенням $8,5 млн, які будуть виділені пізніше.

За його словами, Конгрес продовжив дію цих асигнувань у 2020 фінансовому році, і така ж сума ($250 млн) буде визначена в проєкті бюджету на 2021 фінансовий рік.

Нагадаємо: у березні 2018 року США затвердили летальну допомогу Україні, яка включала 210 ракет та 37 пускових установок "Джавелін". У жовтні цього року адміністрація США дозволила продаж Україні 150 ракет та 10-ти пускових установок на суму 39,2 млн доларів США.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: