• Головна
  • Новини
  • Трагічна смерть заробітчанина Василя Чорнея, бо роботодавиця-полька не викликала швидку

25.06.2019, 13:35

Трагічна смерть заробітчанина Василя Чорнея, бо роботодавиця-полька не викликала швидку

«Gazeta Wyborcza» написала про трагічну історію українця Василя Чорнея, який приїхав до Польщі на заробітки і помер, бо роботодавиця не викликала швидку, коли йому стало погано, - повідомило Польське радіо.

Пан Василь працював у столярні, у цеху була спека, а в повітрі - випари лаків і фарб. Йому стало погано, тому інші працівники попросили роботодавчиню викликати лікаря. Однак власниця столярні, яка наймала працівників нелегально, замість надати допомогу, вирішила покинути українця у лісі за 125 кілометрів від своєї столярні. 

Тіло пана Василя знайшов лісничий. Поліцейські наголошують, що ніколи не мали справи з такою історією. Розтин не показав причини смерті, потрібні додаткові обстеження, натомість, можна сказати, що якби українець своєчасно отримав допомогу, то цієї трагедії можна було уникнути, – говорить один із поліцейських, пише «Gazeta Wyborcza».

Власницю столярні поки заарештовано на три місяці, їй загрожує п’ять років тюремного ув’язнення. Серед затриманих є також один працівник з України, який знав, що трапилося з його земляком, але перешкоджав розслідуванню.

Ця смерть безпрецедентна, – наголошує почесний консул України в Познані Вітольд Горовський. У цій справі хід подій типовий: нелегальне працевлаштування - трагічний випадок - страх роботодавця – рішення, що приносить катастрофічні наслідки. Неможливо, щоб таке сталося з польським працівником. Нічого не працює - ані заклики до співчуття, ані аргументи правих наслідків.

Нагадаємо, речник великопольської поліції Анджей Боровяк заявив у понеділок, що кільканадцять днів тому у лісі неподалік Вонґровця знайшли тіло чоловіка. Поліцейські, котрі взялися за справу, ідентифікували померлого. Ним виявився 36-річний громадянин України. Чоловік працював на підприємстві з виробництва трун неподалік міста Новий Томишль.

«Поліцейські з’ясували, що у спекотний день чоловіку стало погано на роботі, і він знепритомнів. Коли інші працівники повідомили власницю, вона заборонила викликати карету швидкої допомоги і наказала всім йти додому. Потім виявилося, що непритомний чоловік зник з терену закладу. Не було його також вдома, де мешкав. За дивних обставин зник також один з українців, котрий з ним мешкав і працював», - підкреслив Боровяк.

Він додав, що «після вивчення усієї інформації та домовленостей з прокуратурою, поліцейські вирішили затримати власницю фірми. Жінку взяли під варту. Правоохоронці почали також розшукувати українця, який зник після інциденту. За декілька днів вони виявили його в одному з гостелів в Ломжі».

За інформацію Боровяка, докази та інші матеріали дали підстави для висунення власниці закладу обвинувачення у ненаданні допомоги непритомному чоловіку, а також ненавмисному спричиненні смерті. За це їй загрожує до п’яти років ув’язнення. Подібне покарання загрожує затриманому громадянину України, який, знаючи обставини інциденту, переховувався та приховав інформацію, перешкоджаючи слідству.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: