• Головна
  • Новини
  • Суд знову продовжив обов'язки ексзаступнику голови ПриватБанку

22.09.2021, 13:05

Суд знову продовжив обов'язки ексзаступнику голови ПриватБанку

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 листопада строк дії обов'язків, покладених на колишнього першого заступника голови ПриватБанку Володимира Яценка, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до розтрати майже 137 млн грн.

Таке рішення 20 вересня ухвалив слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 25 лютого Вищий антикорупційний суд заарештував експершого заступника голови ПриватБанку Володимира Яценка з альтернативою 52,21 млн грн. За нього внесли цю суму і він вийшов з-під варти під обов'язки.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив їх продовжити. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив частково, скасувавши обов'язок повідомляти про зміну місця проживання та роботи. Так, суд продовжив до 20 вересня такі обов'язки Яценка: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися із Дніпропетровської області без дозволу; утримуватися від спілкування з підозрюваними, а також свідками та здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, Яценко у змові з колишнім головою правління ПриватБанку Олександром Дубілетом і екскерівницею департаменту фінансового менеджменту банку Оленою Бичихиною розтратили майже 137 млн грн. Як вважають органи правопорядку, ці гроші за день до націоналізації ПриватБанку безпідставно перерахували страховій компанії «Інгосстрах». Ця фірма визнана Національним банком України пов'язаною із власниками ПБ. До того ж, за даними слідства, власниками СК «Інгосстрах» був Яценко та інші службовці ПриватБанку.

Зазначимо, що нещодавно СК «Інгосстрах» повернула ці кошти ПриватБанку, не вказуючи на це підстав. На думку слідства, це зробили аби приховати склад злочину.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: