• Головна
  • Новини
  • Суд закрив справу на 27 млн проти керівника "Запоріжгазу", бо прокуратура надто довго розслідувала

07.09.2019, 09:09

Суд закрив справу на 27 млн проти керівника "Запоріжгазу", бо прокуратура надто довго розслідувала

Прокуратура Запорізької області оскаржить рішення Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя відносно директора ПАТ «Запоріжгаз», якого підозрювали у привласненні понад 26 млн гривень, і вчора звільнили.

Про це повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі.

«Прокуратура області категорично не згодна з рішенням суду та буде відстоювати свою позицію шляхом оскарження його в суді апеляційної інстанції», - йдеться у повідомленні.

3 вересня Орджонікідзевський районний суд Запоріжжя розглянув обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 364-1, ч. 1 ст. 366 КК України щодо зловживання службовим становищем та підробленням офіційних документів одним з керівників ПАТ «Запоріжгаз».

Мова йде про голову правління ПАО «Запоріжгаз» Олега Мізіка.

Як встановлено слідством, у четвертому кварталі 2014 року він, зловживаючи своїм службовим становищем, списав 3,9 млн кубічних м газу. У січні цього року співробітники СБУ розкрили схему: керівництво «Запоріжгазу» внесло до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про втрату зазначеного газу внаслідок аварій, які насправді не траплялися, чим спричинило шкоду ПАТ «Запоріжгаз» на суму понад 26, 6 млн грн.

За результатами розгляду обвинувального акту, судом винесено ухвалу про закриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 364-1 КК України на підставі п. 7 ч. 1 ст. 284 КПК України у зв’язку з відмовою потерпілого від обвинувачення у кримінальному провадженні приватного обвинувачення, а за ч. 1 ст. 366 КК України обвинуваченого звільнено від кримінальної відповідальності у зв’язку з закінченням строків давності.

Фото: tv5.zp.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: