• Головна
  • Новини
  • Суд визнав радар вимірювання швидкості TruCAM незаконним

08.09.2020, 09:11

Суд визнав радар вимірювання швидкості TruCAM незаконним

Прилади для вимірювання швидкості TruCAM з самого початку своєї появи викликають суперечки і розбіжності серед юристів і водіїв.

Про це пише видання Я и закон.

Мінекономрозвитку видало 29.08.2012 сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки № UA-МІ / 1-290302012, яким затверджено сам засіб вимірювальної техніки - лазерний вимірювач швидкості LTI 20-20 «TruCAM».

Звернемо увагу, що затверджено пристрій в цілому, без вказівки номера такого приладу.

При цьому постановою КМУ № 373 від 29.03.2006 затверджено Правила забезпечення захисту інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах.

Відповідно до цих Правил, кожне окреме пристрій «TruCAM LTI 20-20» підлягає додатковій обов'язковій державній експертизі в сфері криптографічного захисту інформації.

Як доказ проведення державної експертизи поліція залучає експертні висновки Держспецзв'язку від 27.09.2018 № 04/02 / 03-3008 та від 11.06.2020 № 04/03 / 02-1452.

Однак дія цих експертних висновків поширюється не на всі Лазерні вимірювачі швидкості LTI 20-20 TruCAM, а тільки на конкретні прилади з заводськими номерами, наведеними в додатках до цих висновків.

Тобто, згідно з додатками до цих експертними висновками, визначені конкретні номери TruCAM, на які поширюється їх дія. Все решта приладів заборонені до застосування.

Зокрема, Шостий апеляційний адміністративний суд у рішенні від 21.05.2020 у справі № 760/27046/19 прийшов до висновку, що працівниками поліції використовувався пристрій TruCAM з заводським номером ТС001148. При цьому, зазначений заводський номер пристрою був відсутній в переліку до експертного висновку.

З урахуванням зазначеного суд дійшов висновку, що цей пристрій не може бути використаний для вимірювання швидкості руху транспортних засобів і скасував штраф поліції.

Таким чином, якщо Вас звинувачують в перевищенні швидкості, обов'язково вимагайте у співробітників поліції пред'явити експертний висновок Держспецзв'язку, в додатку до якого повинен бути вказаний конкретний номер саме того пристрою, на який була зафіксована швидкість руху вашого автомобіля.



Якщо на такий пристрій під конкретним номером відсутній експертний висновок, контроль швидкості на такий пристрій буде неправомірним і відповідно штраф буде незаконним.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: