• Головна
  • Новини
  • Споживачам, які використовують багато електрики, держава може підвищити тарифи

25.11.2019, 20:52

Споживачам, які використовують багато електрики, держава може підвищити тарифи

Їх віднесуть до другого класу напруги.

Мінекоенерго України має намір в перспективі відмовитися від пільгового тарифу на електроенергію для побутових споживачів, розглядаючи як перший етап підвищення тарифу для великих побутових споживачів до рівня II класу промислових споживачів, передає zn.ua.

"Ми будуємо ефективні енергетичні ринки. ПСО, або режим спеціальних зобов'язань – інструмент, який не покращує ефективність ринку. Я не думаю, що ми повністю відмовимося від ПСО в 2020 році, але ми будемо рухатися в напрямку того, щоб зменшити обсяг ПСО", – сказав міністр Олексій Оржель на прес-конференції в понеділок.

"Зокрема, ми розглядаємо і вивчаємо можливість, що означає приведення ціни до реальної ринкової – до II класу напруги – для тих побутових споживачів, які споживають набагато більше, ніж інші", – додав глава Мінекоенерго.

Оржель пояснив, що мова йде про випадки, коли споживач або дуже забезпечена особа, або він ховає за фізичною особою промислове виробництво.

"Це великі обсяги – понад 500 кВт або ще більше", – уточнив він.

Зазначимо, що в Україні тарифи на електроенергію для домогосподарств станом на початок 2019 року покривали її собівартість (виробництва і розподілу) лише на 46,2%, що нижче показника річної давності – 51,7%.

Раніше Олексій Оржель заявив, що нову модель ринку електроенергії необхідно поліпшити перетворенням прайс-кепів (граничних цін) з фіксованих величин в динамічні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: