• Головна
  • Новини
  • Смерть спортсмена під час Львівського півмарафону - організатори розповіли деталі. Фото

27.06.2021, 15:26

Смерть спортсмена під час Львівського півмарафону - організатори розповіли деталі. Фото

Під час подолання дистанції у 21 км на Львівському півмарафоні-2021 стався летальний випадок: 23- річний спортсмен помер за 200 метрів до фінішу. Львівська міська рада висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого.

Про це повідомила пресслужба пресслужби Львівської міської ради.

«Вперше за 6 років проведення Львівського півмарафону у нас, на жаль, трапився нещасний випадок. Один учасник, якому було 23 роки, втратив свідомість на 21 кілометрі, фактично за 200 метрів до фінішу. 20 метрів від нашого посту була Мальтійська служба, що одразу оперативно почала проводити реанімаційні заходи. Через 5 хвилин прибула швидка допомога, яка також продовжила надавати невідкладну допомогу. Годину проводили реанімаційні заходи, але, на жаль, нашого учасника не вдалося врятувати. Наразі більш детальної інформації нам не відомо.

Ми подивилися статистику його стартів: він брав участь у нашому Київському півмарафоні у 2019 році і пробіг його за 1 годину 54 хвилини. Він планував покращити свій результат у Львівському півмарафоні і фінішувати за 1 годину 45 хвилин. Ми подивились його результати на 15 кілометрів – цю дистанцію він подолав за годину і 15 хвилин. Тобто він дійсно біг швидко.

Зараз ми не можемо точно сказати, чому так сталось, але зі свого боку ми зробили все можливе. На нашій події сьогодні працювало 13 карет швидкої допомоги, 33 представники Мальтійської служби. Весь маршрут побудований таким чином, щоб ми завжди могли швидко реагувати і в разі потреби надавати допомогу.

Зазначу, що кожен учасник забігу у нас застрахований, відтак рідні загиблого отримають фінансову допомогу», - розповів Дмитро Черніцький, генеральний директор Run Ukraine.

«Сьогодні сталася велика біда. Висловлюємо щирі співчуття рідним учасника. Наше завдання - зробити так, щоб таких трагедій більше ніколи не повторювалось. Правоохоронні органи будуть з’ясовувати всі деталі загибелі хлопця», - додав Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: