03.08.2019, 18:55

Скільки заробляють українці у Польщі

Як пoвідoмляє Yavp.pl з пoсиланням на praca.egospodarka.pl, кожна четверта українка, працевлаштована в Польщі, заробляє 5 000 зл на місяць і більше, а доходи 25% працівниць з України складають 3 196 зл брутто і нижче. 

Що стосується чоловіків, то тут кожен четвертий працівник-українець заробляє в середньому 6 760 зл брутто, а доходи 25% не перевищують 3 500 брутто, - сказано у повідомленні.  

Згідно з дослідженням, українці, які працюють у Польщі на підприємствах з перевагою іноземного капіталу, заробляють більше від співвітчизників, працевлаштованих на фірмах, в яких переважає польський капітал. Різниця у доходах складає в середньому 25% (5 тисяч злотих брутто проти 4-х тисяч в середньому).

Така сама тенденція спостерігається й, якщо взяти масштаби підприємств, де працюють українці. Чим більше, тим краще платять: 5 203 зл брутто на великих підприємствах проти 3 497 брутто в мікрофірмах. 

Розмір щомісячного доходу трудових мігрантів з України залежить також від займаної посади. Ті, хто були в ролі керівників, заробляли в середньому в 1,7 разів більше від рядових працівників: 5 932 зл брутто проти 3 497 зл брутто.

У дослідження також вказується, що в 2018 році в Польщі найкраще заробляли українці з вищою інженерською освітою (магістр) - в середньому 5 000 зл брутто на місяць.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: