31.07.2019, 21:02

Сенат США схвалив санкції проти «Північного потоку-2»

Комітет у закордонних справах Сенату США проголосував за введення санкцій щодо компаній-учасників будівництва магістрального газопроводу з Росії до Німеччини через Балтійське море «Північний потік-2».

Як передає Reuters, законопроект «Про енергетичну безпеку Європи» схвалили 20 членів комітету, проти виступили 2, пише Громадське.

Документ передбачає введення обмежувальних заходів проти всіх компаній, які продають або здають в оренду морські судна для будівництва «Північного потоку-2», а також надають фінансову або технічну підтримку.

Щоб набрати чинності, законопроект має пройти через увесь Сенат і Палату представників. Після цього документ очікуватиме підпису президента США Дональда Трампа.

Раніше джерела американського видання The Daily Beast у верхній палаті законодавчого органу США назвали ім'я американського сенатора, який зірвав санкції проти «Північного потоку-2». Ним виявився Ренд Пол — республіканець із Кентуккі і близький друг президента Дональда Трампа.

«Північний потік 2» — проект магістрального газопроводу з Росії у Німеччину через Балтійське море довжиною понад 1200 кілометрів. Проект є другою гілкою «Північного потоку», націленого на постачання російського газу до ЄС в обхід України та східних держав-членів Євросоюзу. Перша гілка (Nord Stream-1) функціонує від 2011 — 2012 років. Друга гілка мала дозволити Газпрому постачати російський газ до ЄС без використання української газотранспортної системи, проте російська енергетична компанія зіткнулася з труднощами щодо побудови «Північного потоку-2», тому майбутнє транзиту газу до ЄС невизначене. Зокрема, Данія може наполягати на прокладанні газопроводу за новим маршрутом на південний схід від острова Борнхольм. Наразі Данія залишається єдиною державою, що не видала російському «Газпрому» дозвіл на будівництво.

Зазначимо, що послуги транзиту російського газу до ЄС щороку приносять Україні по 3 мільярди доларів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: