• Головна
  • Новини
  • Швидку не турбувати: МОЗ пояснило, хто і як проводитиме експрес-тести

23.03.2020, 13:44

Швидку не турбувати: МОЗ пояснило, хто і як проводитиме експрес-тести

Експрес-тести на коронавірус у разі підозри на Covid-19 проводитимуть тільки лікарі визначених закладів охорони здоров’я.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Експрес-тести на коронавірус будуть проводити у випадку підозри на Covid-19 тільки лікарі визначених закладів охорони здоров’я... Медичні працівники екстреної допомоги не будуть проводити тест на Covid-19", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ наголосили, що експрес-тести будуть використовуватися лікарями закладів охорони здоров'я для «санітарного сортування», тобто медики мають зробити два тести: один на грип і експрес-тест на коронавірус - це потрібно, щоб вирішити, який алгоритм дій застосовувати далі.

"Якщо тест на грип позитивний, лікарі вживають відповідних заходів. Якщо експрес-тест підтверджує коронавірус, лікарі мають узяти додатковий зразок для його підтвердження в лабораторії за допомогою тесту на ПЛР. Після цього можна говорити про підтверджений випадок захворювання та вживати необхідних протиепідемічних заходів", - наголосили у МОЗ.

У профільному міністерстві також нагадують українцям, що екстрена медична допомога виїжджає тільки на ургентні випадки. Тому у разі появи ознак гострого респіраторного захворювання необхідно телефонувати своєму сімейному лікарю.

Як повідомлялося, цієї ночі в Україну прибув літак, який привіз із Китаю велику партію тестів для виявлення коронавірусної інфекції.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України з 18 березня по 3 квітня в Україні запроваджена заборона залізничного, авіа- та автобусного міжміських та міжобласних пасажирських перевезень, а також з 17 березня робота метрополітенів.

Крім того, з 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових заходів (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших), у яких бере участь понад 10 осіб.

На цей час в Україні підтверджено 73 випадки інфікування коронавірусом нового типу, три з них летальні.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: