• Головна
  • Новини
  • Рятувальники закликають українців дбати про безпеку дітей!

18.05.2020, 10:42

Рятувальники закликають українців дбати про безпеку дітей!

Рятувальники завжди попереджають про те, що відсутність елементарного батьківського нагляду може коштувати дитині життя. Нині, у період вимушеного відпочинку від навчання, більшість дітей сприймають карантин як канікули і поводять себе відповідно: підкорюють дахи недобудов, проникають до покинутих споруд, вирушають на ставки.

Цьому сприяє і тепла весняна погода. Саме тому фахівці Служби порятунку вкотре нагадують про наслідки ігнорування дорослими правил безпеки під час дитячого дозвілля. Наслідки, на жаль, не змушують себе довго чекати, на цьому наголошують в ДСНС України.

Зокрема, днями на Дніпропетровщині сталася справжня трагедія: 14 травня у місті Жовті води п’ятеро хлопців пірнали з технічного мосту у водойму. Для одного з підлітків цей стрибок став останнім: тіло дитини водолази підняли з глибини 11 метрів після доби пошуків 15 травня.

Вдалося уникнути нещасного випадку на Сумщині. Там, 14 травня, рятувальники допомогли поліцейським спустити юнака з 3-го поверху недобудови. Для цього надзвичайники 6-ї державної пожежно-рятувальної частини застосували висувну драбину, якою правоохоронець з хлопцем спустилися з небезпечної споруди.

Крім того, надзвичайна подія може статися з дитиною навіть на очах у батьків. У такому випадку, дорослим слід ретельно обирати місце для відпочинку.

Так, 15 травня у Черкасах, під час гри на спортивному майданчику однієї зі шкіл міста, 6-річна дівчинка застрягла ногою в конструкції спортивного снаряду. Після кількох невдалих спроб батьків самостійно допомогти дитині, вони набрали номер «101». Рятувальники 1-ї державної пожежно-рятувальної частини, які прибули на місце події, за допомогою гідравлічного інструменту провели рятувальну операцію та визволили дівчинку.

Тож, для того, щоб нагадати дорослим про наслідки неналежного догляду за дозвіллям власних дітей, Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилює профілактичну роботу серед населення та закликає батьків не наражати малечу на небезпеку під час вимушених канікул!

Шановні батьки!

  • Якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці;
  • Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не здатні самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути;
  • Вирушаючи на відпочинок до водойми або на природу слідкуйте за тим, щоб малеча не залишалась без нагляду;
  • Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки, річки, покинуті будівлі;
  • Виховуйте у дитини свідоме ставлення до правил безпеки життєдіяльності!

Пам'ятайте, що безпека вашої дитини — це, перш за все, ваша особиста відповідальність!

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: