10.10.2019, 23:53

Рябошапка вивчає справу Гандзюк - Президент

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка вивчає питання розслідування вбивства Катерини Гандзюк.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський під час пресмарафону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не п'ять місяців знаходиться Генпрокурор на посаді, дайте йому хоч попрацювати місяць, бо в нього дуже багато питань, і це питання він теж вивчає", - сказав Зеленський, відовідаючи на запитання коли будуть знайдені і покарані вбивці Катерини Гандзюк.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні зловмисники облили сірчаною кислотою виконуючу обов’язки керуючого справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Катерину Гандзюк. Вона дістала опіки 40% тіла. Жінці зробили більше десяти операцій, проте 4 листопада 2018 року вона померла у лікарні.

Кримінальне провадження про напад на Катерину Гандзюк до листопада 2018 року розслідувалося слідчими Національної поліції. Ними було повідомлено про підозру п’ятьом особам.

6 листопада 2018 року справу передали до СБУ. Було зібрано докази і повідомлено про підозру кримінальному авторитету Олексію Левіну і голові Херсонської облради Владиславу Мангеру. А також Ігорю Павловському, на той час помічнику народного депутата Миколи Паламарчука, - у приховуванні цього злочину. Обвинувальний акт щодо Павловського вже розглядає суд.

25 квітня підозру Мангеру замінили - на «замовлення завдання тілесних ушкоджень».

У травні 2019 року Шевченківський районний суд Києва заочно заарештував Левіна (Москаленка), підозрюваного в причетності до організації вбивства. Як було встановлено, Левін ще 19 серпня 2018 року виїхав за кордон.

6 червня 2019 року Покровським районним судом Дніпропетровської області ухвалено вирок безпосередньому організатору злочину Сергію Торбіну та співучасникам - Микиті Грабчуку, Володимиру Васяновичу, В’ячеславу Вишневському та Віктору Горбунову. Їм призначено покарання від трьох до шести з половиною років відповідно до затвердженої угоди про визнання винуватості між прокурором і обвинуваченими. Вирок набув законної сили.

Як повідомлялося, 29 серпня Верховна Рада підтримала кандидатуру Руслана Рябошапки на посаду генерального прокурора.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: