• Головна
  • Новини
  • Розробка вакцини проти коронавірусу може тривати роками, - глава МОЗ Німеччини

04.05.2020, 10:36

Розробка вакцини проти коронавірусу може тривати роками, - глава МОЗ Німеччини

На розробку вакцини проти коронавірусу можуть піти ще роки, вважає міністр охорони здоров'я ФРН Єнс Шпан. За його словами, в процесі досліджень можливі й невдачі.

Про це пише DW.

За оцінками міністра охорони здоров'я Німеччини Єнса Шпана (Jens Spahn), на розробку вакцини проти коронавірусу можуть піти ще роки. Попри те, що вже є багато перспективних підходів, розробка вакцин є "найважчим викликом у медицині", заявив політик у неділю, 3 травня, в ефірі німецького телеканалу ARD.

"Я буду радий, якщо вакцину вдасться розробити за кілька місяців", - сказав Шпан. Утім, міністр закликав до реалізму: "На це можуть піти роки, адже (в процесі досліджень. - Ред.) можуть трапитися невдачі, як ми вже бачили у випадках з іншими вакцинами".

За словами Шпана, те, що у ФРН індекс репродукції вже тривалий час тримається на позначці нижче 1 (тобто кожен інфікований заражає менш ніж одну іншу людину), "є добрим знаком, і ми разом цього досягли". Міністр відзначив, що в країні поетапно послаблюють карантинні обмеження, та нагадав, що 6 травня канцлерка ФРН Анґела Меркель (Angela Merkel) має провести разом з прем'єрами федеральних земель нараду щодо наступних кроків у цьому напрямі, повідомляє агентство новин dpa.

Нагадаємо, що на міжнародній донорській конференції 4 травня планують зібрати 7,5 мільярда євро на боротьбу з коронавірусом.  Анґела Меркель уже пообіцяла "вагомий фінансовий внесок" з боку Німеччини.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: