27.02.2020, 17:43

Розпочав роботу ХІІІ «Agroport West Lviv 2020»

Сьогодні, 27 лютого, у Львові розпочав роботу ХІІІ  Міжнародний форум з розвитку фермерства «Agroport West Lviv 2020». Участь у відкритті взяв перший заступник голови Львівської ОДА Василь Лозинський.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

«Приємно вітати гостей із-за кордону та інших областей на Львівщині. Дякую ініціаторам за такий важливий захід, а також за те, що щороку починаєте АГРОПОРТ саме з Львівщини. Важливо також, що захід змінює формат. Сьогодні Львівщина готова бути попереду, у тому числі в агропромисловому розвитку. Спільно думаємо над тим, щоб регіон розвивася. Адже без аграріїв розвиток Львівщини не можливий», - зазначив перший заступник.

АГРОПОРТ – щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільськогосподарських виробників України. З початку заснування  проходить за підтримки і участі Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) і входить в календар ООН.

Львівський АГРОПОРТ максимально враховує регіональні особливості, та зорієнтований на розвиток потенціалу дрібних та середніх виробників аграрного сектору економіки, створення передумов стабільного динамічного розвитку регіону виробництва конкурентоспроможної продукції сільського господарства, розширення ринків збуту, налагодження міжнародних відносин.

Серед учасників заходу - гості з Республіки Польщі, Республіки Білорусі, США, делегації з Луганської, Хмельницької та Вінницької областей.

Хоча це вже 5 Форум на Львівщині, але, як розповів Дмитро Титаренко, цьогорічний АГРОПОРТ проходить у новому форматі.

«Зараз ми фокусуємося саме на виробниках окремої категорії. Цьогоріч наш захід вперше проходитиме у клубному форматі»,-  зазначив Дмитро Титаренко.

Відтак, учасники заходу спілкуватимуться на двох платформах: бізнес та комунікаційній. Також буде час для неформального спілкування, де заплановані перша в Україні незалежна премія за показниками бізнес-репутації регіональних виробників AGROPORT Awards, а також ділова вечеря.

Серед заходів «AGROPORT WEST LVIV 2020» - Стратегічна сесія: Аграрна Львівщина. Розвиток регіональної екосистеми, Keynote-сесія «Кращі Аграрні Практики» (індивідуальні презентації за участю галузевих експертів), нагородження школярів-переможців конкурсу малюнків в рамках проекту здорового шкільного харчування.

Окрім цього, під час АГРОПОРТУ підпишуть МЕМОРАНДУМ про співпрацю та партнерство між департаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації і Товариством з обмеженою відповідальністю «Агропорт Україна». Меморандум передбачає об’єднання зусиль задля формування на території Львівської області професійної аграрної спільноти «Кращі аграрні практики Львівщини» та створення сучасної інформаційної інфраструктури з єдиним вікном із підтримки фермерства у Львівській області та на заході України.

Захід відбувається  на території Музейно-культурного комплексу пивної історії «Львіварня».

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: