29.05.2021, 18:33

Росія почала вивозити своїх дипломатів з Чехії

Частина російських дипломатів та інших працівників посольства РФ у Празі відбули в суботу на батьківщину літаком, який відправила за ними Москва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як повідомляє радіо iRoyhlas, літерний рейс урядової російської авіагрупи стартував з празького аеропорту о 14.15 за місцевим часом.

За інформацією радіо "Прага", другий спецрейс, яким відправлять додому решту видворених росіян, прибуде у Прагу в понеділок, 31 травня.

Загалом Чехію мають залишити 63 працівники російського посольства.

Як повідомлялось, у квітні Чехія вислала 18 російських розвідників, які працювали під дипломатичним прикриттям, після того, як Прага заявила про причетність службовців російської розвідки до вибухів на складах боєприпасів у Врбетице, що сталися 2014 року. Росія натомість вислала 20 чеських дипломатів і працівників посольства у Москві.

Після цього було вирішено привести до паритету чисельність дипмісій від обох сторін: по 7 дипломатів і 25 адміністравно-технічних працівників, а також 19 людей, працевлаштованих на місці.

Чеське посольство, «Чеський Дім» і «Чеський центр» у Москві, таким чином до кінця травня має звільнити 79 працівників, найнятих на місці. Низка країн ЄС висловила готовність допомогти у функціонування посольства Чехії у РФ.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: