03.05.2019, 10:50

Рішення УЄФА: натуралізація Мораєса була правильною

Контрольно-дисциплінарний орган УЄФА підтвердив правомірність виступів бразильського легіонера «Шахтаря» Жуніора Мораеса за збірну України в матчах зі збірними Португалії та Люксембургу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив президент ФФУ Андрій Павелко.

Відтак, збірна України не втратить очки, набрані у перших матчах відбору на Євро-2020.

«Це перемога Мораеса і всього українського футболу! Ми завжди будемо до останнього захищати національну збірну і її гравців — справжніх патріотів України, і в УЄФА, і в ФІФА. А Жуніор вже довів, що є її патріотом. Адже, в той час, коли чимало футболістів після початку війни на Донбасі покинули Україну, Мораес залишився вірним нашій країні, обравши її новою батьківщиною для своєї сім’ї і зробивши свідомий громадянський вибір на користь нашої держави.

Таким чином Жуніор продемонстрував гарний приклад патріотизму для молодого покоління і майбутніх гравців національної збірної!», - йдеться в дописі Павелка.

Також президент ФФУ запросив уболівальників підтримати синьо-жовтих у двох найближчих матчах з Сербією і Люксембургом, які відбудуться у Львові на початку червня.

Нагадаємо, збірна України вдало розпочала відбірний цикл до Євро-2020, зігравши на виїзді унічию (0:0) зі збірною Португалії та обігравши збірну Люксембургу (1:2). Таким чином синьо-жовті мають у своєму активі 4 очки і очолюють свою відбіркову групу.

Після матчів футбольні федерації Португалії та Люксембургу звернулися до УЄФА зі скаргою щодо правомірності отримання українського громадянства бразильцем Жуніором Мораєсом, який начебто не прожив безперервно п’яти років на території України. У випадку задоволення скарги збірній загрожували санкції аж до зарахування технічної поразки в обох матчах.

Жуніор Мораєс – форвард донецького «Шахтаря», екс-гравець київського «Динамо» та донецького «Металурга», за який виступав з 2011 року. Також встиг пограти в болгарському ЦСКА та китайському «Тяньцзінь Цюаньцзянь».

18 березня 2019 року указом Президента отримав українське громадянство і право виступати за Збірну України, у складі якої провів два матчі – проти збірних Португалії та Люксембургу.

  • ,
  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: