• Головна
  • Новини
  • Ринок землі й відмивання доходів - Рада внесла до порядку денного ще 38 питань

02.10.2019, 13:33

Ринок землі й відмивання доходів - Рада внесла до порядку денного ще 38 питань

Верховна Рада ухвалила постанову, згідно з якою включила до порядку денного сесії ще 38 законопроєктів, один із яких Президент визначив невідкладним.

Ухвалення постанови №2101-5 "Про внесення змін до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання" підтримали 253 народних депутати при мінімально необхідних 226-ти, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, у переліку питань, додатково включених до порядку денного другої сесії, вказано урядовий законопроєкт №2179 "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення". Саме його розгляд Президент визначив як невідкладний.

Також до порядку денного додано кілька земельних питань, серед яких - урядовий проєкт закону №2178 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення" та два альтернативних йому.

Крім того, під час поточної сесії депутати повинні розглянути законопроєкти про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства (№2131), про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо ресторанного господарства (№2136), про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами України (№2148), про внесення змін до Закону України "Про оперативно-розшукову діяльність" щодо вдосконалення діяльності Державної прикордонної служби України (№2161).

Нагадаємо, Верховна Рада 10 вересня ухвалила постанову №2101, відповідно до якої під час другої сесії Рада планує розглянути 260 законопроєктів, із яких 26 — внесені до парламенту Президентом, а 16 — урядом.

Водночас профільні комітети надали висновки, згідно з якими не рекомендували включати до порядку денного сесії 27 законопроєктів, серед яких, зокрема, підготовлений до другого читання законопроєкт "Про військове капеланство", законопроєкт щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій, а також обидва законопроєкти, що стосуються реформування парламенту в контексті діяльності комітетів.

Згідно з постановою №1087 "Про календарний план проведення другої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання", друга сесія парламенту триватиме з 3 вересня по 24 січня.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: