15.04.2020, 10:45

Посадовець видавав вугілля на ім’я померлих осіб

Слідчі поліції Львівщини скерували до суду обвинувальний акт щодо посадовця, причетного до розтрати майна вугільного підприємства. За скоєне підозрюваному, мешканцю Сокальського району, загрожує покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Про це повідомив відділ комунікації поліції у Львівській області.

За скоєне підозрюваному, мешканцю Сокальського району, загрожує покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як встановили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (відділу детективів) поліції Львівщини спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань у Львівській області за процесуального керівництва прокуратури області, впродовж 2016-2019 років посадовець здійснював видачу вугілля для побутових потреб на ім’я померлих осіб. Загалом правоохоронці задокументували 20 фактів розтрати майна, поєднаних з підробленням документів, внаслідок чого державному підприємству було заподіяно матеріальну шкоду на  суму понад 250 тисяч гривень.

Під час досудового розслідування збитки, завдані державному підприємству, були відшкодовані  у повному обсязі.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління (відділу детективів) поліції Львівщини зібрали достатньо доказів причетності посадовця вугільного підприємства до вчинення кримінального правопорушення.

Йому було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів (40 епізодів), передбачених ч.1 та ч.3 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів)  КК України.

Обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

 © Головне управління Національної поліції у Львівській області: https://lv.npu.gov.ua/news/diyalnist/slidchi-policziji-lvivshhini-skeruvali-do-sudu-obvinuvalnij-akt-shhodo-posadovczya-prichetnogo-do-roztrati-majna-vugilnogo-pidprijemstva/
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: