• Головна
  • Новини
  • Понад 200 тисяч грн штрафу - за розпил двох торгів від львівських залізничників

27.05.2020, 10:39

Понад 200 тисяч грн штрафу - за розпил двох торгів від львівських залізничників

Львівське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Екотехносервіс» та ТОВ «Харківагрозапчасть» на 272 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в двох закупівлях на ремонтні послуги від «Львівської залізниці».

Про це пишуть "Наші гроші. Львів".

Вперше про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали в січні 2019 року. Компанії «Харківагрозапчасть» та «Екотехносервіс» мали спільні плями у своїх статутах, їх також об’єднувала компанія «Севарис». У неї фірма «Харківагрозапчасть» орендувала приміщення, а «Екотехносервіс» брала відгук про досвід співпраці.

Пов’язаними між собою також були і засновники обох фірм. Власниця «Екотехносервісу» Олена Середа була засновницею херсонської фірми «Інтертехком», яку очолювала засновниця «Харківагрозапчасть» Ольга Бондаренко.

Під час аукціонів на двох торгах «Харківагрозапчасть» запропонувала виконати ремонт дешевше, однак протягом відведених п’яти днів не завантажила потрібних документів для підписання договору. Відтак тендерний комітет прийняв дорожчі пропозиції «Екотехносервісу».

Поєднували фірм-конкурентів також родинні зв’язки. У компанії «Харківагрозапчасть» на посаді електромонтажника-налагоджувальника працював Михайло Середа, чоловік власниці «Екотехносервісу» Олени Середи. Обидва підприємства подавали аналогічні скановані копії його диплому на інші торги.

Після публікації новини фахівці з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» подали відповідне звернення в АМКУ. В результаті обидва учасники отримали по 136 тис. грн штрафу, вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Підприємства «Екотехносервіс» та «Харківагрозапчасть» зареєстровані в Харкові. Вони зустрічалися на торгах 38 разів, починаючи з 2017 року. Протягом 2019-2020 років перша фірма отримала замовлень на 2,5 млн грн, друга – жодних, лише виступала технічним учасником на торгах.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: