• Головна
  • Новини
  • Польські бізнесмени бояться, що українські працівники не повернуться вчасно через візи

25.03.2020, 23:40

Польські бізнесмени бояться, що українські працівники не повернуться вчасно через візи

У Польщі бізнес закликав уряд автоматично продовжити термін дії віз і дозволів на перебування для всіх іноземних робітників, у яких він сплине під час карантину.

Про це йдеться в матеріалі #Букв “Вибори президента і Великдень під загрозою: як бореться з коронавірусом Польща”.

Через паузу в економічній діяльності багато українських заробітчан вирішили тимчасово повернутись із Польщі додому. Оскільки Україна вирішила обмежити пропуск через кордон майже синхронно з Польщею, заблокувавши пішохідні переходи, багато з них застрягли на кордоні. Виїзд українців триває до цього часу. Посольство України змогло організувати спеціальні рейси поїздів до України. Частину українців перевезли через кордон транспортом прикордонної служби. Але скупчення на  пропускних пунктах тривають.

Посольство України розмістило на своєму профілі у Facebook заклик до всіх, хто хоче виїхати, щоб вони прибували на кордон протягом денного часу. О цій порі  їх забирають транспортом, який надсилають органи самоврядування і держадміністрації прикордонних областей України. Тим часом бізнес-об‘єднання в Польщі бояться, що українців із країни може виїхати забагато, і після закінчення карантину забагато вакансій будуть незаповненими. Бізнес закликав уряд автоматично подовжити термін дії віз і дозволів на перебування для всіх закордонних робітників, у яких вони сплинуть  під час карантину. Поки уряд оголосив, що автоматичного продовження терміну дії не буде, але можна вислати поштою документи з проханням продовження.

Уряд тим часом зосереджений на тому, щоб заспокоїти бізнес-середовища  та обіцяє державні дотації. Серед обіцяного: скасування на три місяці внесків у соціальні фонди для мікрофірм, компенсація до 40% зарплати для найманих працівників, якщо фірма різко втратила доходи через карантинні заходи. Загалом, уряд обіцяє бізнесу 200 мільярдів злотих, щоб подолати наслідки карантину.

Як повідомлялося раніше, 14 березня уряд Польщі вирішив закрити кордони для іноземців на 10 днів.

У середу, 25 березня, було прийнято рішення стосовно продовження дії обмеження ще на 20 днів. Кордони країни будуть закриті для іноземних громадян до середини квітня.

Станом на 25 березня в Польщі зафіксовано 975 випадків COVID-19. 13 пацієнтів загинули, двоє видужали.

З 14 березня в Польщі припинено міжнародне залізничне і авіаційне пасажирське сполучення, робота торгових центрів і проведення масових заходів обмежені. Також в державі ввели обмеження на пересування по вулицях до 11 квітня.

Дотримання карантину в Польщі перевіряють за допомогою програми для мобільного телефону. У користувача буде 20 хвилин на, щоб відправити селфі з геометкамі. В іншому випадку в будинок навідається поліція.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: