• Головна
  • Новини
  • Податківці підозрюють депутата Львівської облради Романа Демчину в ухилянні від сплати податків

02.04.2020, 10:35

Податківці підозрюють депутата Львівської облради Романа Демчину в ухилянні від сплати податків

Власника приватного підприємства «Рома» та депутата Львівської обласної ради від БПП Романа Демчину підозрюють у податкових махінаціях. Слідчі ДФС вважають його винним в ухилянні від сплати податків на загальну суму понад 3,1 млн грн. Сам Демчина вважає, що розслідування інспіроване його конкурентами по бізнесу і заявляє про готовність заплатити усі податкові борги, якщо такі виявляться.

Про це пише Zaxid.net.

У березні суддя Сихівського районного суду Львова Дмитро Теслюк надав доступ слідчим ДФС до документації приватного підприємства, які були передані департаменту дорожнього господарства ЛОДА та службі автомобільних доріг. Слідчі також перевірять банківські документи та усі договори укладені на ремонт доріг між ПП «Рома» та держзамовниками впродовж 2018-2019 рр. Ці ухвали суду є у відкритому доступі у єдиному держреєстрі судових рішень.

Державна фіскальна служба розслідує діяльність приватного підприємства «Рома», яке спеціалізується на ремонті доріг, власником якого є обласний депутат Роман Демчина. Згідно з опублікованими судовими ухвалами, ПП «Рома» впродовж 2018-2019 рр. укладало договори із різними державними замовниками на ремонти доріг. Водночас підприємство замовляло транспортні послуги у ФОП, але платило їм значно дорожче ринкової ціни.

Фізичною особою підприємцем, яка надавала транспортні послуги ПП «Рома» виявився сам Роман Демчина. Тобто депутат сам надавав послуги своєму підприємству за більш як 30 млн грн. Завищуючи вартість цих послуг, ПП «Рома», за версією слідчих ДФС, ухилилося від сплати більше 3 млн грн податку.

Слідчі ДФС також перевіряють і всіх замовників робіт в період 2018-2019 рр. За цей період часу підприємство отримало перемогу у 158 конкурсних торгах і уклало договорів з різними державними замовниками на суму понад 1,787 млрд грн. І там, за версією слідчих, Демчина також завищував вартість робіт.

Серед замовників робіт від ПП «Рома» були департамент дорожнього господарства транспорту та звязку ЛОДА, міськради Яворова, Жовкви, Радехова, Новояворівська, Комарно, Сокаля, Дублян та десятки сільських рад.

Сам Роман Демчина відкидає звинувачення у несплаті податків. У коментарі ZAXID.NET депутат і бізнесмен стверджує, що його компанія навпаки допомагала економити гроші місцевим радам.

«Всі податки ми платимо справно. Як ми можем вкрасти, якщо ми виграли тендер наприклад на 3 млн грн, а робимо роботу на 20% дешевше? То ми навпаки залишаємо гроші держзамовникам в тому бюджеті чи міської ради чи сільської ради», – заявив Роман Демчина, припустивши, що перевірка податківців зумовлена діями його конкурентів по бізнесу.

Зараз стосовно ПП «Рома» відкрите кримінальне провадження за статтею 212 ККУ про ухилення від сплати податків.

«Якщо податкова доведе, що ми розкрадали кошти, то ПП «Рома» з задоволенням все заплатить, ми доплатимо ті податки. Я виступлю публічно», – додав депутат облради від БПП Роман Демчина.

Нагадаємо, що депутатам місцевих рад, в тому числі і обласних, не заборонено займатися бізнесом, оскільки робота депутата місцевої ради є неоплачуваною  на відміну від роботи депутата Верховної Ради.

Фото: prykordonnya.info


 
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: