• Головна
  • Новини
  • Почаївська лавра змушена буде приєднатися до ПЦУ, - Митрополит Епіфаній

15.04.2019, 16:52

Почаївська лавра змушена буде приєднатися до ПЦУ, - Митрополит Епіфаній

Глава Православної церкви України Митрополит Епіфаній переконаний, що прийде час і Почаївська Лавра, що є таким собі форпостом для представників Московського патріархату, таки перейде до ПЦУ, адже в єдиній мирній державі має бути єдина Церква.

Про це він заявив учора, 14 квітня, під час візиту на Тернопільщину, відповідаючи на запитання місцевих ЗМІ.

«Ми віримо у те, що з часом усі прийдуть до усвідомлення, що на Україні повинна бути єдина помісна Православна Церква. Тож у подальшому у них не буде виходу, вони змушені будуть приєднатися на ПЦУ.  Ми десятиліттями чули, що Україна ніколи не отримає Томосу, світ не визнає Української Православної Церкви. Натомість що сталося? Бог почув наші молитви і з часом ми таки отримали Православну Церкву України. Не потрібно створювати конфліктів, з часом і питання з Почаївською Лаврою вирішиться», - зазначив він.

Також глава церкви прокоментував процес переходу парафій з так званої УПЦ МП до Помісної церкви з огляду на те, що повідомлень про нові переходи останнім часом немає: «Так, протягом трьох місяців, з часу оголошення про надання Україні Томосу ми часто чули про те, що приєднувалися чимало релігійних громад. Однак, останнім часом, особливо в інформаційному просторі, склалося таке враження, що цей процес припинився. Однак, зараз для християн дуже відповідальні дні, дні Великого Посту. І чимало громад думає, зважується на ті чи інші поступки. Окрім того, вагому роль відіграли юридичні колізії при переході, котрі виникли впродовж останніх місяців. Та, як би там не було, на Тернопільщині уже є офіційно зареєстрована громада МП, котра приєдналася до ПЦУ, тож процес триває і він невідворотний».

Джерело - Реально

  • ,
  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: