• Головна
  • Новини
  • Під час карантину з Польщі повернулися 143 тисячі українців

09.04.2020, 17:11

Під час карантину з Польщі повернулися 143 тисячі українців

Із 15 березня до 7 квітня з Польщі в Україну виїхали 143 200 осіб, із них 31 000 – за останні десять днів, коли кордон був уже закритим.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на речницю Держприкордонслужби Польщі Агнешку Голіас

Як повідомив виданню речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, загалом в Україну з 13 березня до 1 квітня повернулися 650 000 людей.

Із них 185 000 українців були евакуйовані спецрейсами, організованими МЗС України.

28 березня Сейм Польщі схвалив антикризову програму дій для підтримки економіки країни на суму 212 млрд злотих (45 млрд євро). Зокрема, передбачається, що трудові мігранти з інших країн можуть розраховувати на автоматичне продовження робочих віз і карт перебування на період епідемії і, щонайменше, 30 днів після її завершення.

За даними консульського відділу посольства України в Польщі, кількість українських трудових мігрантів у Польщі з 2014 року зросла у п'ять разів – із 300 тисяч до 1,5 мільйона.

При цьому станом на серпень 2019 року офіційно були працевлаштовані лише 483 тисяч громадян України (це 67% від усіх легально працевлаштованих трудових мігрантів у країні), повідомляло Польське Радіо.

За даними НБУ, за 2019 рік приплив грошових переказів в Україну склав близько $12 млрд. Найбільше їх надійшло від трудових мігрантів із Польщі – $3,8 млрд.

За даними Мінекономіки, кількість безробітних в Україні зросла на 13% у порівнянні з минулим роком, досягнувши 364 тисяч осіб станом на 7 квітня.

Нагадаємо, 20 березня у Польщі ввели режим епідемії через поширення коронавірусу, закрили кордон із 15 березня.

Представник Міністерства охорони здоров'я Польщі Войцех Андрусевич заявив, що всі українці, які перебувають у Польщі, можуть розраховувати на безкоштовні тести на COVID-19 і лікування.

У березні Bloomberg писав, що від'їзд українських робітників може викликати колапс у будівельному ринку Польщі.

27 березня, коли й Україна вирішила цілковито закрила кордон,на кордоні з Польщею утворилися черги. Тоді майже 22,5 тисячі громадян пропустили через держкордон пішки. Крім того, для українців біля кордону організували 500 рейсів.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: