• Головна
  • Новини
  • Перевізник з Чехії запустить поїзди до українського кордону

21.11.2019, 18:05

Перевізник з Чехії запустить поїзди до українського кордону

Чеський перевізник отримав дозвіл від Польщі обслуговувати маршрут Прага-Краків-Медика. Поки дата початку курсування поїзда не уточнюється.

Leo Express, приватний перевізник із Чехії, отримав дозвіл на здійснення з 11 грудня поточного року регулярних залізничних перевезень з Праги через Краків і Перемишль до станції Медика на кордоні з Україною. Дозвіл видано на п'ять років - до 10 грудня 2024 року. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Rynek kolejowy в четвер, 21 листопада.

Чеському перевізнику дозволено використовувати на маршруті чотири пари поїздів щодня. На території Польщі поїзди можуть зупинятися в 17 пунктах, у тому числі в Катовіце, Кракові, Тарнуві, Жешуві, Пшемишлі.

При цьому наголошується, що з грудня 2019 року поїзди Leo Express ще не курсуватимуть за цим маршрутом. Терміни не називаються. На запит журналістів у чеській компанії поки не відповіли.

Нагадаємо, що раніше під Офісом президента мітингували працівники залізниці. Протестувальники вимагали звільнити главу Укрзалізниці, не допустити приватизації компанії і підвищити зарплати.

Також повідомлялося, що Польща надасть 15 тисяч дозволів на перевезення для України. На 2020 рік Польща надасть Україні 160 тисяч дозволів на в'їзд. Але в Мінінфраструктури зазначають, що наполягатимуть на збільшенні квоти до 200 тисяч.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: