15.07.2019, 13:49

Суд зняв арешт з 415 об'єктів Коломойського

Печерський районний суд Києва 5 липня вирішив зняти арешт з 415 об'єктів нерухомості Ігоря Коломойського, задовольнивши клопотання компанії "Приватофіс".

Йдеться про земельні ділянки, нежитлові й офісні приміщення в різних регіонах України, арешт на які було накладено цим судом у квітні 2017 року в рамках справи про кредит ПриватБанку, виданого цій компанії.

Про це пише видання "Фінбаланс" із посиланням на рішення суду, - пише Лівий берег.

Суд вирішив, що стосовно "Приватофісу" "не можна застосувати захід кримінально-правового характеру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, в тому числі конфіскацію", а "арешт був накладений без доказів пропорційності вартості нерухомого майна, на яке було накладено арешт, розміру збитку, заподіяного кримінальним правопорушенням".

Нагадаємо, що у квітні 2019 року українські суди прийняли відразу три судові рішення на користь Коломойського у справі ПриватБанку.

18 квітня Окружний адмінсуд визнав незаконною націоналізацію банку, 19 квітня він же скасував рішення про список інсайдерів ПриватБанку, а 20 квітня Печерський суд скасував особисту поруку Коломойського за кредити рефінансування.

ПриватБанк перейшов у держвласність 21 грудня 2016 року. Держава отримала 100% у його капіталі і витратила десятки мільярдів гривень на його докапіталізацію.

За оцінкою Національного банку, весь корпоративний портфель ПриватБанку перед націоналізацією становили інсайдерські кредити, тобто видані структурам, пов'язаним з колишніми акціонерами, основні з яких - це Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов.

Фото - ТСН.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: