• Головна
  • Новини
  • Оголошено вирок для 3 осіб за образу української родини в Кракові

22.05.2020, 22:06

Оголошено вирок для 3 осіб за образу української родини в Кракові

Апеляційний Суд у Кракові залишив у силі вирок 8 місяців позбавлення волі для поляка, який погрожував громадянину України через національну неприязнь.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт “Gazeta Krakowska”,  обвинувачення у цій справі також отримали дві жінки. Одна отримала 10 місяців обмеження волі і має обов’язково відпрацювати 20 годин на громадських роботах, а її подруга - 5 місяців обмеження волі.

А все почалося ще в серпні 2016 року. Дві подруги влаштували вечірку. Випили, вийшли на балкон і почули розмову українською мовою. Поверхом вище мешкала родина з України. Дві польки, підігріті алкоголем, почали ображати ій принижувати чоловіка та жінку, використовуючи нецензурну лексику та підкреслюючи їхню національність. 

Українці спочатку сховалися в квартирі, але через деякий час агресивні жінки піднялися сходами до них та продовжували кричати „k...wy ukraińskie i ruskie” й „wyp... do siebie”.  Коли хлопець вийшов заспокоїти двох подруг, одна з них почала кричати. Їй на допомогу прибіг її партнер з ножем у руках й почав ним погрожувати. Пара з України змушена була викликати поліцію.

Ніхто з поляків, учасників інциденту,  не зізнався в скоєному. На суді вони вказали, що не пам'ятають подій того дня. Ключову роль відіграли показання сусідки. Суд визнав, що громадянин України захищав свої права і адекватно поводився відповідно до ситуації. 

Поляка, який погрожував ножем засудили до 8 місяців позбавлення волі. На думку суддів, це справедливе покарання для нього, враховуючи, що він перебував на достроковому звільненні. Раніше чоловік притягувався до відповідальності за майнові та наркотичні злочини.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: