19.09.2020, 14:07

OKKO збільшила обсяги продажу мінеральних добрив на 44%

За підсумком першого півріччя 2020 року обсяги продажу мінеральних добрив ОККО виросли на 44% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Ми вже 4 роки інвестуємо у сільське господарство. У нас є форвардна програма, яку активно розвиває наш спеціалізований оператор «ОККО Агротрейд». Суть її полягає у тому, що ми надаємо фермерам пальне, мінеральні добрива, природний газ, а вони розраховуються з нами вирощеним врожаєм. Отриману продукцію ОККО реалізує здебільше на експорт. Проєкт з постачання мінеральних добрив стартував ще у 2017 році. Другий рік поспіль імпортуємо міндобрива з Литви. Був також досвід імпорту морським транспортом з Болгарії», коментує віцепрезидент ОККО Юрій Кучабський.

Компанія вже переобладнала дві свої колишні нафтобази у Хмельницькій та Рівненській областях під склади для зберігання сипких мінеральних добрив з місткістю 6 тисяч тонн добрив кожен. Крім того, відкрила у Вінницькій області додатковий склад для зберігання рідких мінеральних добрив типу КАС. Присутність у Сумській та Тернопільській областях забезпечено за рахунок відповідального збереження у партнерів. Географія продажів продовжує розширюватися. Протягом 2017-2019 років ОККО придбала 45 автомобілів для перевезення добрив. Загалом інвестиції у ці інфраструктурні проєкти на сьогодні склали 111 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що влітку цього року ОККО отримала два довготермінові кредити від Європейського банку реконструкції і розвитку та Міжнародної фінансової корпорації у сукупному розмірі 70 мільйонів USD. Частину отриманих коштів компанія планує спрямувати на розширення програми забезпечення агровиробників пальним та добривами, на розвиток мережі складів та автопарку.

Довідка.

Мережа АЗК «ОККО» («Концерн Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group та є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, що налічує 410 автозаправних комплексів. У структурі компанії діє також найбільша мережа закладів харчування в дорозі, які працюють під брендами Hot café,  A la minute, Pasta Mia та Meiwei. Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажем нафтопродуктів великим та малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального, зберігання і транспортування нафтопродуктів. У мережі ОККО діє 10 нафтобаз, 1 ГНС і 19 стаціонарних та мобільних лабораторій контролю якості нафтопродуктів.

Акціонером та інституційним інвестором компанії є Європейський банк реконструкції та розвитку. Для отримання додаткової інформації про компанію  - https://www.okko.ua

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: