• Головна
  • Новини
  • «Немає тесту – вертайся назад»: Чехія відновила видачу робочих віз українцям

27.05.2020, 10:45

«Немає тесту – вертайся назад»: Чехія відновила видачу робочих віз українцям

«Немає тесту – вертайся назад»: Чехія відновила видачу робочих віз українцям, але назвала нові умови для в’їзду іноземців в країну.

Про це пише Голос Карпат.

Генеральне консульство у Львові частково відновило роботу консульського відділу і в п'ятницю, 22 травня, почали приймати документи на робочу візу для сезонних працівників з України, про це інформує чеське видання Radio Prague International.

Подача документів здійснюється на основі запиту чеських фірм, за допомогою Міністерства сільського господарства Чеської Республіки.

Мінсільгосп направить до Генерального консульства у Львові поіменний список, на основі якого працівники ГК самі вибирають конкретного претендента і призначать йому дату подачі заяви. Детальну інформацію можна знайти на сайті Консульства.

Міністерство закордонних справ Чехії далі уточнює, що візовий відділ Посольства ЧР в Києві залишається закритим. Документи там прийматися не будуть.

Перед будівлею Генерального консульства у Львові необхідно керуватися всіма діючими вказівками епідеміологічної служби, в тому числі дотримуватися дистанції в два метри. Доступ до будівлі Консульства буде дозволений лише на основі попередньої реєстрації та тільки особам без симптомів захворювання, з температурою нижче 37 ° C. Вимірювання відбуватиметься на місці. Кожен, бажаючий потрапити в будівлю Консульства, зобов'язаний мати на обличчі маску, що прикриває рот і ніс. Документи можна подавати в пластикових папках.

За даними на неділю, 24 травня, невідомо, коли робота Генерального консульства у Львові відновиться повністю.

Але є і не дуже втішні новини для українців, які збираються їхати в Чехію, адже за офіційною інформацією від чеського уряду, всі іноземці, які мають намір в’їхати в країну, повинні мати засвідчити довідку про негативний результат саме ПЛР тест на  COVID-19. Таку норму містить постанова уряду про закінчення надзвичайного стану в країні від 17 травня.

Деякі правила карантину для запобігання поширенню коронавірусної хвороби в Чехії змінили, інші залишаються в силі. Зокрема, стосовно іноземців, в тому числі громадян України, постанова передбачає, що при перетині кордону, крім чинної візи, потрібно обов’язково мати з собою довідку про негативний тест на COVID-19 видану не раніше як за чотири дні перед в’їздом до Чехії. У довідці повинна бути вказана інформація про медичний заклад, який провів тестування, що в разі потреби дає можливість перевірити чи уточнити зазначені в довідці дані. Іноземці з такою довідкою звільняються від карантину.

Вимога мати з собою довідку про негативний тест на COVID-19 стосується в тому числі іноземців з правом постійного чи довготривалого проживання в Чехії. В разі, якщо іноземний громадянин з правом постійного чи довготривалого проживання дістався до Чехії літаком без довідки про негативний тест на COVID-19, йому потрібно буде пройти двотижневий карантин. При цьому дата прибуття до Чехії реєструється, що дає можливість відповідним органам перевірити виконання цієї вимоги.

Довідку про негативний тест на COVID-19 іноземець забезпечує і сплачує сам. На сайті міністерства внутрішніх справ ЧР оприлюднені зразки  довідки про негативний тест на COVID-19 чеською, англійською, а також українською мовами.

ЗРАЗОК:

Ось як виглядає зразок однієї з довідок на цей тест. Цікаво, що у більшості зразків чеська влада ставить українську мову як одну з 3-х базових. 

Заборона на в’їзд до Чехії без довідки про негативний тест на COVID-19 не стосується тих іноземців, які перетинають територію країни транзитом і можуть це засвідчити документально, наприклад, підтвердженням про проживання, навчання чи роботу в іншій країні.

Чеський уряд припускає, що з врахуванням ситуації навколо епідемії COVID-19 правила перетину кордону до Чехії для іноземців можуть змінюватися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Чехії відбулося чергове послаблення карантину.

Також раніше Голос Карпат писав, що країни ЄС готуються до відкриття кордонів, тож до уваги подорожуючих був представлений список країн, які повністю або частково відкрили свої кордони та умови перетину кордонів.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: