• Головна
  • Новини
  • Нардеп закликав уряд "не красти у людей новорічні свята", а зробити масове тестування

24.11.2020, 19:21

Нардеп закликав уряд "не красти у людей новорічні свята", а зробити масове тестування

На новорічні та різдвяні свята уряди європейських країн роблять все можливе для того, щоб полегшити обмеження для своїх громадян і бізнесу: запроваджують масове тестування, паспорти імунітету та сертифікати здоров'я. А в Україні міністр культури Олександр Ткаченко пропонує оголосити на свята двотижневий локдаун. Це найдешевший для уряду, але неефективний для простих українців сценарій протистояння COVID-19.

Про це УНН розповів перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів народний депутат Михайло Цимбалюк.

"Я б хотів їм (уряду – ред) порадити насамперед брати приклад з європейських держав, як саме захищати своїх громадян. (…) У нас замість того, щоб дбати про масове тестування, щоб лікувати за державний "антиковідний" кошт вдома чи у стаціонарі, вигадують, як людей обмежити у свободі пересування", - вважає нардеп.

За словами Цимбалюка, урядовці не замислюються над тим, що громадяни й бізнес вже вичерпали свої фінансові запаси за часи попереднього весняного локдауну.

"Влада не думає, а як люди взагалі будуть святкувати, знаходячись вдома. Вони вже використали свої заощадження на харчування, на ліки. Це не той шлях. Тож зараз влада має відзвітувати Кабінетом міністрів, як вони виконують постанову Верховної Ради, де чітко покроково передбачено як лікувати, як тестувати за державні кошти. А тоді ми будемо їх питати, що це за такі дурні ініціативи. (…) Бо це знущання з українського народу, а не підхід урядовців", - вважає народний депутат.

Нагадаємо, що у Польщі та Австрії незадовго до різдвяних свят хочуть провести масовий скринінг населення на COVID-19 за прикладом Словаччини. У Великій Британії також планують скасувати протиепідемічні обмеження перед святами за допомогою масового тестування та сертифікатів здоров'я.

Раніше у Словаччині дві третини дорослого населення — понад 3,5 млн осіб — взяли участь у безкоштовному загальнонаціональному тестуванні на коронавірус.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: