• Головна
  • Новини
  • Найбільше коштів на подолання коронавірусу витратила Львівська лікарня швидкої допомоги

03.08.2020, 10:00

Найбільше коштів на подолання коронавірусу витратила Львівська лікарня швидкої допомоги

Протягом березня-червня у Львівській області виділили 271 млн грн на подолання коронавірусу. Найбільшими замовниками стали двадцять установ, які поділили між собою 224 млн грн або ж 82% коштів від загальної суми.

Про це повідомили "Наші гроші. Львів".

Рейтинг базується лише на закупівлях, здійснених за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню інфекції. Детальніше про розподіл коштів – в тексті нашої редакції «COVID-19: куди пішли «коронавірусні» гроші у Львівській області».

Перше місце в списку найбільших замовників посідає Львівська клінічна лікарня швидкої медичної допомоги. Тут протягом досліджуваного періоду замовили медичних товарів на 72,42 млн грн. З цих коштів 38,18 млн грн пішли на закупівлю апаратів штучної вентиляції легень.

Наступним найбільшим замовником став Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр (Центр легеневого здоров’я). Установа спрямувала на ковідні закупівлі 48,45 млн грн, і 80% цих грошей пішло на обладнання для екстреної реанімації.

Третє місце у рейтингу посіла Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня – вона зробила замовлень на 16,57 млн грн. Основними видатками лікарні стали закупівлі засобів індивідуального захисту, дезінфекції та кисневих концентраторів, яких медики придбали на 1,73 млн грн.

Четверте місце посіло державне підприємство «Львіввугілля» із виділеними 16,07 млн грн. З цих коштів 15,7 млн грн установа спрямувала на закупівлю респіраторів на фільтрів одним великим договором.

До найбільших замовників також увійшли ще три установи: військово-медичний клінічний центр Західного регіону з 10,04 млн грн, Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я з виділеними 9,95 млн грн та Львівський обласний госпіталь ветеранів війни та репресованих імені Юрія Липи з 7,28 млн грн.

Серед опорних лікарень, які не потрапили до рейтингу, середня вартість угод, укладених за спеціальною процедурою коливалась в межах 0,5-0,9 млн грн. Найменшу кількість коштів витратила Самбірська центральна районна лікарня – 38 тис. грн. До цього списку також належить Дрогобицька міська лікарня №1, яка здійснила лише дві закупівлі на 500 тис. грн.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: