• Головна
  • Новини
  • У Львівській облраді готується чергова спроба зміни голови

20.05.2019, 23:11

У Львівській облраді готується чергова спроба зміни голови

Головна й найцікавіша інтрига завтрашнього, 21 травня, пленарного засідання Львівської обласної ради обіцяє бути навколо звіту її голови Олександра Ганущина.

Як повідомили кореспонденту WN джерела, наближені до керівництва фракцій обласного органу самоврядування, обидва заступники голови ЛОР на засіданні голів фракцій, яка традиційно проводиться напередодні пленарки (місцевий аналог погоджувальної ради у парламенті) запевняли присутніх, що його звіт недостатньо підготовлений, надто пізно надійшла інформація, тощо, наполягаючи на тому, аби перенести звіт О.Ганущина на інше засідання.  Річ у тому, пояснюють джерела, що іще два тижні тому, 7 травня, президія ЛОР вирішила звіт голови облради просто «взяти до відома» (хоча, за звичай, орган місцевого самоврядування мав би давати власну оцінку діяльності свого керівника, визнаючи його роботу «задовільною» або «незадовільною»). Відтак були затверджені відповідні проекти документів, де фігурувало формулювання "взяти до відома".

Однак після сьогоднішнього стрімкого розвитку подій, що сталися після інавгурації Президента, у головах заступників О.Ганущина, вочевидь, визрів новий план. Як мовиться, поганий той лейтенант, який не мріє стати генералом. Проте для того, аби «переграти» ситуацію, потрібно для початку перенести звіт голови. Відтак виникне можливість внести інший проект постанови, скажімо, про визнання звіту голови ЛОР незадовільним, і, якщо цей варіант набере дві третини голосів Ради, то це означатиме практично його відставку.

Якщо ж О.Ганущин відзвітує таки завтра, він у такий спосіб уникне відставки. Для цього йому потрібно на самому початку засідання зібрати необхідну кількість голосів для внесення свого звіту у порядок денний засідання. Тому сьогодні від полудня і до пізнього вечора керуючий справами ЛОР (якщо ми не помиляємось) методично обдзвонює усіх депутатів із єдиним проханням: засідання – прийти «хоча б на перших 15 хвилин, на затвердження порядку денного».   

Станом на 22.30 ситуація складалася вже начебто на користь О.Ганущина: за внесення його звіту на завтра назбирано вже 44 голоси із 84 депутатів облради. Хоча ще станом на 20.00 розклад сил був протилежним: 32 голоси у Ганущина та 37 голосів – у його опонентів. Якою буде ситуація станом на ранок - покаже час...  За звіт, зокрема, голосуватиме фракція БПП практично у повному складі (18 із 20), нечисленні фракції Руху й Укропу (по 5 голосів). Натомість «Свобода» та «Народний контроль» готова підтримати його лише 2 голосами. Натомість на боці «змовників» - більшість із фракцій «Народного контролю», Громадянської позиції, радикалів Ляшка та більшість фракції «Свободи». Тож зараз головна боротьба обох протиборчих сторін – О.Ганущина та його опонентів, ведеться за голоси найбільш чисельних після БПП фракцій облради - «Батьківщини» та «Самопомочі».

Тим часом голова Львівської ОДА Олег Синютка, чий звіт також запланований на завтра, 21 травня,знайшов простіший вихід. Оскільки він зараз офіційно перебуває у відпустці, замість нього звітуватиме його перший заступник Ростислав Замлинський. Відтак і звіт не затягнеться надовго: рівно настільки, аби подякувати голові ЛОДА за «досягнення» та вручити йому представникові квіти…

Нагадаємо, два тижні тому президія Львівської обласної ради вирішила, що під час наступного сесійного засідання, яке відбудеться 21 травня, буде заслухано звіти голови ЛОР Олександра Ганущина та голови Львівської ОДА Олега Синютки. Загалом на розгляд сесії планується винести майже 60 питань.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: