• Головна
  • Новини
  • На темі збереження Карпатських пралісів освоять 1,5 млн євро

19.02.2020, 16:45

На темі збереження Карпатських пралісів освоять 1,5 млн євро

Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник взяв участь в установчій зустрічі в рамках проєкту «Підтримка довгострокових ініціатив природоохоронних територій щодо збереження пралісів та старовікових лісів в Українських Карпатах з ціллю збереження їх природоохоронної та кліматичної функціональності».

Про це повідомили у Львівській ОДА. 

Проект реалізовується Українським товариством охорони птахів у співпраці із Франкфуртським зоологічним товариством за фінансової підтримки Міністерства екології Німеччини. Зокрема, частина проєкту «Збереження Карпатських пралісів» реалізовується за підтримки Міжнародної кліматичної ініціативи з 2015 року. Фінансується з 2020 року. Бюджет – орієнтовно 1,5 млн євро. Передбачає виконання 7 завдань на території 4 областей України.

«Найважливішим для Львівської області, на мою думку, є підтримка створення, розробка планів управління, забезпечення функціонування і розвиток території національного природного парку «Бойківщина» – зазначив під час зустрічі Руслан Гречаник.

Варто зазначити, що також актуальним в рамках проєкту є моніторинг біорізноманіття, розширення території 9-и національних природних парків, розвиток громад і дружнього до довкілля підприємництва та підвищення екологічної свідомості місцевого населення.  

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації та Львівська обласна рада активно підтримують усі плановані заходи. Так, у 2016 році у Сколівському районі створено комплексні пам‘ятки природи «Козій» (216 га) та «Під Парашкою» (252 га), у 2019 – створено 4-и пралісові пам‘ятки природи на території Сколівського, Турківського і Дрогобицького районів: «Сможанська», (23,5 га), «Зубрицька» (26 га), «Тухлянська»(21,7 га), «Східницька» (34 га) та Національний природний парк «Бойківщина» (12240 га) у Турківському районі.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: