• Головна
  • Новини
  • На реінтеграцію Донбасу підуть мінімум 25 років – Резніков

20.10.2020, 15:11

На реінтеграцію Донбасу підуть мінімум 25 років – Резніков

Повноцінна реінтеграція нині окупованих територій назад до складу України триватиме щонайменше 25 років.

Таку думку віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков висловив в інтерв'ю zn.ua.

«Так, я продовжую стверджувати, що повноцінна реінтеграція - це мінімум 25 років, мінімум одне покоління. Це моє переконання», - сказав Резніков.

Згадуючи хорватський досвід деокупації та реінтеграції, Резніков зазначив, що його важливо вивчати та знати, але в Україні точно буде своя модель реінтеграції, і вона не може бути ні хорватською, ні будь-якою іншою.

За словами віцепрем'єра, Росія атакувала Україну, але серед населення нашої країни немає релігійних конфліктів, є ідеологічні розбіжності. Він наголосив, що на окупованих територіях в головах на даний момент - пропагований РФ Радянський Союз, де домінувала Росія і росіяни як титульна нація. «А основна частина України рухається прозахідним курсом. Ось де у нас сьогодні відмінності. Але це легше виправити відмінність - через освіту, нормальний спосіб життя тощо. Тому вже сьогодні, до деокупації, до виходу на кордон ми повинні займатися реінтеграцією умів і сердець наших громадян. Ми повернемо наші території, ми вийдемо на кордон, але ми повинні перевиховати та населення. Витіснити з їхніх голів СРСР», - заявив Резніков.

Він додав, що, коли відбудеться деокупація, «ми все одно продовжимо працювати з населенням для того, щоб ці території повноцінно увійшли до правового поля України та, найголовніше, до її ментального поля».

«Твердження, що реінтеграція можлива за рік-два - це від нерозуміння. Відновлення конституційного ладу - так, можливо», - уточнив Резніков.

Як повідомлялося, віцепрем'єр - міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що окремі території Донецької та Луганської областей настільки не суб'єктні, що навіть країна-агресор - РФ - не визнає жодної їхньої суб'єктності.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: