29.05.2020, 19:33

На Волині запустять міський та міжміський транспорт

На Волині пом’якшили карантинні обмеження. У кілька етапів запустять міський та міжміський транспорт по всій області, окрім Олики Ківерцівського району, Ковеля та Ковельського району.

Таке рішення прийняли 29 травня 2020 року під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з ініціативи голови Волинської облдержадміністрації Юрія Погуляйка, повідомили у Волинській ОДА.

За словами голови ОДА, послаблення карантину не є його відміною. Попри те, що показники захворюваності в області – в межах норми, відмовлятися від засобів індивідуального захисту та інших рекомендацій епідеміологів - зарано.

Керівник робіт з ліквідації надзвичайної ситуації регіонального рівня Тетяна Щербак розповіла, що у Ковелі, Ковельському районі та смт Олика Ківерцівського району досі багато хворих на коронавірус і люди продовжують інфікуватись, тому у цих населених пунктах поки послаблення карантину не буде, однак, як тільки показники покращаться, рішення переглянуть під час чергового засідання комісії ТЕП та НС. Щодо відновлення руху транспорту - воно буде поетапним і згідно чітких вимог, передбачених постановою Уряду.

«Головне наше завдання – вберегти людей від масового зараження коронавірусом. Ми розуміємо, що потрібно запускати транспорт, бо людям потрібно добиратися на роботу, але звертаємось до усіх – бережіть себе, дезінфікуйте або мийте руки, носіть респіратори або маски, щоб нам не довелося повертатися до більш жорсткий карантинних обмежень», - наголосив Юрій Погуляйко.

Разом з тим, комісія прийняла рішення припинити цілодобове чергування бригади екстреної медичної допомоги на ПП «Ягодин» та повернути їх до звичного графіку роботи, оскільки за останній тиждень звернень подорожуючих з підозрою на вірусну інфекцію не було.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: