• Головна
  • Новини
  • На Львівщину перша партія вакцини надійде тільки наприкінці лютого, а той лишень у березні

16.02.2021, 13:00

На Львівщину перша партія вакцини надійде тільки наприкінці лютого, а той лишень у березні

На Львівщину перша партія вакцини надійде тільки наприкінці лютого, а той лишень у березні. Про це було повідомлено сьогодні, 16 лютого,

Зокрема, нині депутати Львівської обласної ради, як повідомила пресслужба ради, заслухали інформацію щодо епідситуації із захворюваності на COVID-19 на Львівщині.

За інформацією Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України у Львівській області зареєстровані 73855 випадків захворювання на COVID-19. За останню добу додалося 373 випадки. Одужало – 65742 пацієнти. Зареєстровано 2174 летальних випадків. Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

«В області  24 заклади охорони здоров’я надають стаціонарну допомогу хворим з коронавірусною хворобою. Чітко визначено маршрути пацієнтів та  координацію дій щодо госпіталізації. В медичних установах виділено 3945 ліжок, з яких 3586 забезпечені подачею кисню. Середня завантаженість ліжок по області коливається в межах 30-32%», - зазначив Орест Чемерис.

«На Львівщині створено 14 мобільних виїзних бригад для здійснення першого етапу вакцинації. Розроблено логістику проведення щеплень від отримання вакцини до безпосередньо вакцинації на тимчасових стаціонарних пунктах на базі наших ковідних лікарень.  Згодом кількість бригад та географія пунктів тестувань буде збільшуватися, щоб максимально близько знаходитися до осіб, які будуть підлягати вакцинації», - зауважила головна імунологиня Львівщини Наталія Іванченко-Тімко . 

За її словами, в першій хвилі в Україні вакцинуватися будуть медичні працівники ковідних лікарень, мешканці будинків для людей похилого віку та військовослужбовці на передовій.

«2021 рік в Україні буде роком вакцинації від Ковід-19», - наголосила вона. 

Також  Наталія Іванченко-Тімко, відповідаючи на запитання одного з депутатів, повідомила: "Так, дійсно було озвучено що 15 числа вакцина надійде в Україну. Цього не відбулося. Згідно із заявою міністра охорони здоров’я, дата, коли вакцина надійде в Україну наразі становить 17-18 лютого, але 5 діб ще буде тривати процес реєстрації дозвільних документів. Тому пройде щонайменше тиждень чи 10 днів перш ніж Львівщина отримає першу вакцину. Ми не маємо наказа про розподіл кількості вакцини, яка надійде. Також ми не маємо графіка, в які терміни і в якій кількості вакцина буде надходити. Виключно від цього залежить, чи в першу хвилю (вакцинації) ми підтягнемо людей з другої лінії, які працюють в закладах охорони здоров’я, чи ми будемо очікувати офіційного початку другої хвилі. Тобто все залежить від динаміки забезпечення імунобіологічними препаратами Львівщини.

На сесії було повідомлено, що перша партія вакцини для Львівщини становитиме приблизно 3118 доз. 

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: